Yeni yıla girerken en fazla merak edilen konuların başında burçlar geliyor. Hangi burcu yeni yılda neler bekliyor? Yengeçler ani bir kararla yurtdışına taşınabilir, Aslanlar bir anda istifa edebilir. Teraziler nisanda müstakbel eşleriyle tanışacak. Akreplerse uzun soluklu bir ilişkiye hazır olmalı. İşte Koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova ve balık burçlarının 2023 burç yorumları...

Yeni yıla sosyal çevrenize ağırlık vererek başlıyorsunuz, dostlarınızla seyahat veya ticaret planları yapabilirsiniz. İşte Hürriyet yazarı Dinçer Güner’den yıllık burç yorumları:

Koç ve yükselen Koç 2023

7 Mart’ta Balık burcunda seyahat etmeye başlayacak Satürn, size yalnızlığı, kendi kendine yetmeyi ve korkularınızla yüzleşip onları yönetmeyi öğretecek. Bu dönem ayakları yere sağlam basan hayaller önem kazanacak, o nedenle kendinizi kandırmayın.

Kariyerinizde önemli bir dönemeçten geçeceğiniz bir yıl olacak; yaptıklarınızı ve olmak istediğiniz noktayı sorgulayabilirsiniz. Mayıs’ta son 12 senenin en iyi finansal dönemine giriyorsunuz, bunlar küçük kazançlar da değil üstelik.

2023’te iş ve evlilik hayatınızda güç çekişmelerinden, takıntılı davranışlardan uzak durmanız, şartları çok fazla zorlamamanız mühim. Öte yandan aşk hayatınız karışabilir, eski sevgililer karşınıza çıkabilir. Ekim itibariyle yeni iş imzaları, yeni ortaklıklar, hatta belki evlilik söz konusu!

Boğa ve yükselen Boğa 2023

Yeni yılın ilk günleriyle beraber yakın çevrenizle yoğun bir iletişim içinde olacaksınız. Şubat itibariyle sosyal hayatınız renkleniyor; yeni insanlarla tanışabileceğiniz etkinliklere davetler alacaksınız. Martta Balık burcuna geçen Satürn size önümüzdeki bir yıl boyunca sosyal ilişkileri yönetmeyi öğretecek.

Kim dost, kim düşman daha iyi anlayacaksınız. Mart sonunda Plüton Kova burcunda 20 yıllık seyahatine başlıyor. Siz de iş, kariyer ve toplumsal statü anlamında büyük değişimler yaşayacaksınız.

Bazılarınız kariyer anlamında çok güçlenirken, bazılarınız çok ünlü olabilir. Mayıs ayında Jüpiter burcunuza geçmesiyle yeni başlangıçlar yapabilir, kazancınızı arttırabilir, yeteneklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili doğal bir koruma çemberi içinde olacaksınız. Yıl sonuna doğru fevri çıkışlarınız nedeniyle anlaşmalar, iş birlikleri bozulabilir; aman dikkat!

İkizler ve yükselen İkizler 2023

Bu yıl çok çalışacak ve bol bol sorumluluk alacaksınız. Şubat sonundaki yeniay iş kurmak, mevcut işinizi büyütmek, yatırım yapmak için sizlere harika fırsatlar sunacak.

Önümüzdeki dönemin en önemli sınavıysa mesleki anlamda gerçekçi hayaller kurmak olacak. Mart ayında köklü değişiklikler sizi bekliyor; evlenebilir, okuduğunuz bölümü, işinizi ya da yaşadığınız ülkeyi değiştirebilirsiniz.

Nisanda hayalini kurduğunuz konularla ilgili fırsatlar, ödüller, primler kapıda. Siyasete atılmak isteyenlerin de yolu açılabilir. Sonbaharla birlikte sosyal hayatınız canlanıyor, gönül işlerinde Trafik hızlanıyor. Ancak yılın son günlerinde sizi ilişkiler, ortaklıklar ve kariyer konusunda büyük bir sınav bekliyor. Bu sınavı verebilmenin tek yoluysa sakin kalabilmek. Bu konular dikkatli yönetilmezse birtakım kayıplar verebilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan 2023

Yeni yıla finansal açıdan sizi mutlu edecek gelişmelerle başlıyorsunuz. Mart’ta Satürn’ün Balık burcuna geçişiyle miras, borçlar, ödemeler ve ortaklaşa gelirlerle ilgili deneyim kazanacağınız bir sürece giriyorsunuz.

Bu yıl ilişkileri yaşama şekliniz, hayatınıza çektiğiniz insanlar ve ortaklıklarınızın yapısında da çok büyük değişimlere hazır olun. Hayatınızı değiştirecek anlaşmalar ve iş birlikleri kurulabilirsiniz. Jüpiter’in Boğa burcuna geçişiyle birçoğunuz ünlü olma, ön plana çıkma fırsatı yakalayacaksınız.

Kendi işinizi kurmak, işlerinizi büyütmek için de harika bir dönem, iş hayatınızdan elde ettiğiniz gelirler de artıyor. Bazılarınız bu dönem evlenebilir de...Yılın ikinci yarısında isteklerinizin peşinden gitmek isteyebilirsiniz ancak dikkat! Tepkilerinizi yönetemezseniz iş istifa etmeye kadar gidebilir, temkinli olun.

Başak ve yükselen Başak 2023

Yılın ilk günlerinde işinizle ilgili sorumluluklarınız artacak, birlikte çalıştığınız kişilerle daha uyumlu ilişkiler kurmaya gayret etmelisiniz.

Marttaki dolunay burcunuzda gerçekleşecek; ilişki ve ortaklıklardaki hedefleriniz gerçekçi olmalı. Öte yandan düşmanlarınız kendini net bir şekilde gösterecek, güçlü düşmanlarla savaşmak durumunda kalacaksınız.

2023’te sağlığınız ilgili konular öne çıkarken iş ortamınızda değişiklik olması da mümkün. Bazılarınız medya, tanıtım, halkla ilişkiler, iletişim ve yayıncılıkla ilgili bir işe başlayabilir, bazılarınız ani bir kararla yurtdışına yerleşme kararı alabilir. Bu yıl kimi Başak burçları arkadaş çevresinden biriyle bir ilişkiye de başlayabilir.

Terazi ve yükselen Terazi burcu 2023

Yeni yıl aşk ve sosyal hayat açısından şanslı başlıyor. Davetlere, nikahlara, sizi mutlu edecek aktivitelere katılabilir; yalnızsanız yeni birileriyle tanışabilirsiniz. Martta Satürn’ün Balık burcundaki yolculuğu başlayacak, bu da size sağlığınıza özen göstermeyi ve hayatınıza bir çeki düzen vermeyi öğretecek.

İş hayatında olgunlaşmanızı sağlayacak bir dizi deneyim yaşayabilirsiniz, sizi çok fazla çalışacağınız bir dönem bekliyor. 2023’te Plüton’un Kova burcuna geçişi, hayatınızda köklü değişimlere neden olacak. Sanatın bir koluyla ilgilenmeye başlamanız, borsaya atılmanız, çocuk sahibi olmanız ya da hayatınıza aşkın girmesi olası...

Mayıs ayındaysa terfi alabilir, iş kurabilir veya iş arıyorsanız iş bulabilirsiniz. Her şekilde daha çok para kazanmanıza yardımcı olacak gelişmeler söz konusu. Yılın sonu finansal riskler almak için uygun bir dönem değil. Gereksiz borçların altına girmeyin.

Akrep ve yükselen Akrep 2023

Yıl genelinde hem mesleki hem de özel ilişkilerinizi yönetmek önem kazanacak. Mart’ta Satürn’ün Balık burcuna geçmesiyle hayatınızın odağına aşk yerleşiyor. Gerçekçi aşkların peşinden koşun, kendinizi kandırmayın. Evli olanlar çocuklarıyla ilgili önemli sorumluluklar alabilir veya çocuk sahibi olmak için çaba sarf edebilir.

Plüton’un bu sene 4’üncü evinize geçmesi de hayatınıza çok büyük değişimler getirecek! Bunu eski hayatınızı geride bırakıp yeni bir hayata başlamak gibi düşünebilirsiniz. Hatta belki yurtdışında yaşamaya başlayabilirsiniz. Mayısta bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter’in Boğa burcuna geçmesiyle ortaklıklar, sözleşmeler, evlilik ve ikili ilişkiler alanında karşınıza güzel fırsatlar çıkacak.

Yalnızsanız, kendinizi uzun soluklu bir ilişkiye hazırlayın. Yılın sonuna doğru yatırımlarla ilgili daha dikkatli olmalı, hayal satan kişilerin peşinden koşmamalısınız.

Yay ve yükselen Yay burcu 2023

Yılın ilk günlerinde sağlığınıza daha fazla özen göstermenizde fayda var. Özellikle boynunuza, boğazınıza ve tansiyonunuza dikkat! Mart ayında iş yerinizde gelişecek beklenmedik değişimlerden büyük fayda sağlayabilirsiniz. Bahar itibariyle ailenizle çok daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir.

Öte yandan finansal açıdan şanslı, aşk konusunda mutlu zamanlar... Çocuk sahibi olmak isteyenler güzel Haberler alabilir. İş ve çalışma ortamınızda koşullar çok daha iyileşebilir. Kendi işini yapanlara çokça iş, müşteri ve akabinde güzel para gelebilir. Yaza doğru sağlıklı beslenme düzenine geçebilir, hayatınıza sporu dahil edebilir, size uğur getirecek bir ev hayvanı sahiplenebilirsiniz.

Yıl sonuna doğru yabancılarla iş olanakları, yurtdışı seyahatleri gündeme gelecek. Hobilerinize, sizi mutlu eden şeylere hayatınızda daha fazla yer açabilirsiniz. Bu dönem hayatınızdaki en önemli konu ilişkileri yönetmek olacak.

Oğlak ve yükselen Oğlak 2023

Yeni yıla ortaklıklar ve işbirlikleriyle ilgili kafanız karışmış halde girebilirsiniz ama endişelenmeyin para kazanmak için gerçekçi adımlar atabileceksiniz.

Bununla birlikte kendinizi sık sık hayatını sorgularken veya kendinize yeni idealler ararken bulabilirsiniz. Martta Satürn’ün Balık burcuna geçmesiyle birlikte ‘Doğru iletişim nasıl kurulur’, ‘Geleceğim için hangi eğitimi almam daha iyi olur’, ‘Kardeşlerimle ilişkim nasıl olmalı’ gibi sorulara yanıt arayacaksınız.

Öte yandan maddi konularda güç elde etmek isterken kendinizi de daha değerli hissetmek isteyeceksiniz. Sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve dostlarınızla ilişkilerde önemli krizleri yönetmeniz gerekebilir ve maalesef bunlar, dürüstlük veya maddiyatla ilgili olabilir. İnanılmaz bir aşkla ayaklarınız yerden kesilebilir, âşık olduğunuz kişiyle iş yapmaya karar verebilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova 2023

Bu yıl hayatınıza çeki düzen verecek, yeteneklerinizi keşfedecek, istek ve hedefleriniz için organize olacaksınız! Parayı kazanma, yönetme ve kendinize değer verme konularında sınavlar vermeniz gerekebilir. Mart sonunda burcunuzdaki yaklaşık 20 senelik yolculuğuna başlayacak olan Plüton hayatınıza köklü değişiklikler getirecek.

İşinizi, mesleğinizi, fiziksel görüntünüzü, yaşadığınız ülkeyi değiştirebilirsiniz. Mayıs ortasında ev, yuva, aile ve yaşadığınız yerle ilgili türlü fırsatlarla karşılaşacaksınız; ev alabilirsiniz, yurtdışında yaşamak adına adımlarda atabilirsiniz.

Yazın özel hayatınız canlanıyor, sosyal ortamların aranan ismi olacaksınız. Bu yıl öğrenmeniz gereken bir diğer şey de dedikodulara kulak asmamak. Sonbaharda ani evden ayrılmalar, ani istifalar söz konusu olabilir. Yıl sonuna doğru da libidonuz, flört isteğiniz artıyor.

Balık ve yükselen Balık burcu 2023

Yeni yıla yaratıcı işler, çocuklar ve yatırımla ilgili konularla başlıyorsunuz. Sizi yoğun bir iş temposu da bekliyor ancak birlikte çalıştığınız kişilerle ego çatışmalarına girmemeniz iyi olur. Mart sizin için değişim zamanı… Şu ana kadar inşa ettiğiniz ne varsa üzerinde düşünmek ve deneyimlerinizi süzgeçten geçirip size neler kattığını ve neyi devam ettirip neyi devam ettirmek istemediğinizi anlayacaksınız.

İçsel bir muhasebe yapabilirsiniz. Maddi konularda hızlı ve dürtüsel kararlar vermek zarar getirebilir, sakin kalmalı ve stratejik düşünmelisiniz. 2023’te Plüton’un 12’nci evinize girmesi sizi başkalarının hissettiklerini anlayamaz hale getirebilir.

Ağustos’ta kendinize odaklanıp hayatınıza çeki düzen vermeniz gerekebilir. Kendinize sorumluluklarınızı hatırlatırken boş hayallerin peşinde koşmamanız önemli olacak. Yılı aşka dair güzel gelişmelerle kapatıyorsunuz, bekarlar uzun süreli bir ilişkiye başlayabilir.