İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Her ne kadar önceki yıllara damgasını vuran ve hayatı bir kabusa çeviren pandemi  2022 yılında etkisini büyük ölçüde kaybetmiş olsa da gerek savaş gerekse de sonu gelmek bilmeyen zamlar, 2022 yılının iyi hatırlanmasına engel olacaktır. Bununla birlikte eğer otomobil sektörüne yönelik bir değerlendirme yapmak gerekirse, o zaman 2022 yılının çok ilginç bir yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Nitekim geçtiğimiz yılda otomobil fiyatları çok ciddi oranlarda artarken, buna rağmen sıfır araca çok yüksek bir talep söz konusuydu. Ancak bu talebi karşılayacak sayıda aracın çip krizi yüzünden üretilememesi parası olan herkesin araç alabilmesini engelleyen bir faktör olarak dikkat çekti.

Peki tüm bu şartlara rağmen geçtiğimiz yılın en çok satılan otomobili hangisi oldu dersiniz? Tabi ki yine ve yeniden Fiat Egea Sedan. Ulaştığı 68.779 adetlik satış rakamıyla pazar payının %11,61’ini ele geçiren popüler aracı takip eden isimse Reanult Clio oldu. 41.607 adet satış gerçekleştiren ikonik Hatchback bu satış performansıyla pazarın yaklaşık %7’sini elinde tuttu.

Üçüncü sırada 30.948 adetle Toyota Corolla Sedan’ı görüyorken, dördüncü sırada Renault Megane’ın olduğunu beşinci sırayı ise bir başka Fiat Egea modeli olan Cross’un altığını söyleyelim.