Bu haftaki yazımda sizlerle birlikte iki önemli konuya değineceğim. Birinci konumuz Dünya Turizm Haftası, ikinci konumuz ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır.
Turizmin rengi, dil, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı; bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. Bu amaçla her yıl 15-22 Nisan haftası Dünya Turizm Haftası’dır.
Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile kutlanır. Covid-19 sebebi ile bu sene öksüz kaldı. Dünyada ve Türkiye’de salgının bitmesiyle turizmin canlanması ve kısa sürede eski günlerine kavuşması hepimizin ortak temennisidir. Bu düşüncelerle Turizm Haftasını şahsım ve Yupa Tur adına kutluyor, bu alanda geçmişte emeği geçen herkese tüm kalbimle şükranlarımı sunuyorum.
Gelelim bir diğer önemli konumuza; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu sene yüzüncü yılıdır. Vatandaşların sosyal medya hesaplarında 23 Nisan günü anlam ve önemine uygun paylaşımlar yaptığını görüyoruz. İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene Covid-19 sebebi ile evlerde kutlanacaktır.
"Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. " Bu sene bayramını evde geçiren tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
Birinci Meclisin ve Milli Mücadele’nin kahraman bireylerini rahmetle yad ederek tüm dünya çocuklarının savaştan, çatışmadan ve kavgadan uzak ve huzurlu bir hayat geçirmelerinin temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tekrar kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı, sevgi ve minnet ile anıyorum.
23 Nisan’ı sadece büyük liderlere değil; gelecek nesillere, küçük kalplere emanet eden Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. ATATÜRK ile büyüyen bir çocuk iseniz, masallardaki kahramanlara ihtiyaç duymazsınız.
SONUÇ: Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleteki asıl aydınlığa kavuşturacak olan sizlersiniz. Dünya’nın pandemi ile mücadele ettiği bu günlere denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar; bugünlerin de geçeceğine ve güzel günlerin gelip yine eskisi gibi büyük bir coşkuyla tüm özel günlerimizi, milli ve dini bayramlarımızı kutlayacağımıza inancımız tamdır.
Bugünlerde EVDE KAL çağrısına hepimiz uyalım…
EVDE KALIN, SAĞLIKLA KALIN…