ÖSYM'nin internet sitesinden, kamuoyunda anlaşılmayan hususlara açıklık getirmek için 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'na ilişkin "sıkça sorulan soru ve cevabı" paylaşıldı. İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

Buna göre 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başvuruları, bugün başladı. Başvurular, 15 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek.

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK SINAVI HANGİ OTURUMLARDA YAPILACAK?

2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı,

a) Genel Yetenek-Genel Kültür,

b) Eğitim Bilimleri,

c) Alan Bilgisi,

d) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarında yapılacak.

SINAVA BAŞVURU İŞLEMİ NEREDEN YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinin birinden başvuru yapacaklar.

SINAV ÜCRETLERİ NASIL YATIRILACAK?

Adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatırabilecekler.

SINAV ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILIR?

KPSS için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten ve onay kodu sisteme girildikten sonra sınav ücreti yatırılır.

SINAV ÜCRETLERİ EN SON NE ZAMAN YATIRILABİLİR?

Sınav ücreti ödeme için son gün 16 Mayıs 2019 tarihidir.

SINAVA BAŞVURUMU YAPAMADIM, NE YAPMALIYIM?

3-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında sınava başvurusunu yapmayan adaylar, Geç Başvuru Gününde (28 Mayıs 2019 tarihinde) 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sadece ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.