ÖSYM biraz önce geçtiği duyuru ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için enggeli adaylardan başvuru alınacağını duyurdu. Bu gelişme sonrası engelli memur adayları, tercihlerin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Adaylar tercihlerini 29 Kasım-7 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 7 Aralık 2018 günü, saat 23.59'da sona erecektir.

4.2 Atama yapılacak ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1'de, ortaöğretim düzeyi kadrolar Tablo-2'de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3'de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4'te gösterilmiştir. 4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için "Aranan Nitelikleri" gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program/alan/dal koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen "Başvuru Genel ve Özel Şartları"nı (Madde 2) mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

DİKKAT