Sıfır kilometre otomobillerdeki yeni model yılı uygulaması değişti. Bu yıl uygulanmaya başlanan, bir aracın yıl içinde bir sonraki yılın modeli olarak tescil edilmesi için 1 Ağustos'tan itibaren uygunluk belgesi alması şartı yenilendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yeni uygulamasına göre, ağustos ayında üretilen veya ithal edilen araçlar 2013 model sayılmayacak. Yıl içinde bir araç hangi tarihte üretilirse üretilsin, o model yılına ait olacak. Bu uygulamayla, 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında üretilen veya ithal edilen araçların tamamı 2013 model olarak kabul edilecek. Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Mehmet Simge Baş, sıfır otomobiller için geçerli yeni model yılı değişikliği nedeniyle gelecek ay satışa sunulacak araçların yine 2012 model kabul edileceğini söyledi. Baş, "Ağustosta alacağınız otomobil yine 2012 model olacak. Bu nedenle, sıfır otomobil ihtiyacınızı ötelemeyin." dedi.
Bakanlığın yeni uygulaması, ağustos ayından itibaren yeni model yılına ait araç almak için bekleyenlerin beklentilerinde de değişikliğe neden oldu. Özellikle yaz mevsiminde sıfır otomobil almak isteyen, ancak, araçlarının yeni model yılına ait olması isteğiyle ağustos ayını bekleyenler, yeni model yılı değişikliği nedeniyle sıfır otomobil taleplerini öne çekti. Yeni model yılı değişikliği nedeniyle sıfır otomobil almak isteyenlerin showroomları ziyaret ettiğini belirten Çukurova YODER Başkanı, "Özellikle haziran ve temmuz aylarında gelen müşterilerimiz araçlarının yeni model yılına ait olması için siparişlerini verir, kaporalarını bırakır, yeni araçlarını da ağustos ayında teslim alırlardı. Yeni model yılı değişikliği ile bu durum ortadan kalktı. Gelecek ay satın alacağınız otomobilin model yılı değişmeyeceğinden bu talebiniz için beklemenize gerek yok." diye konuştu.