TÜRKİYE Değişim Hareketi Lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan"a gelmek için bindiği 654 sefer sayılı THY uçağının teknik bir arına nedeniyle kente 3 saat rötarlı geldiğini belirterek, “Bu durumu art bir niyete bağlamak istemiyorum” dedi. Sarıgül, Erzincan"ın Refahiye İlçesi"nde belediye tarafından düzenlenen "12"inci Bal ve Kültür Festivali"ne katılmak için İstanbul Atatürk Havalimanı"ndan saat 08.45"te havalanması gereken 654 sefer sayılı THY uçağına bindi. 125 yolcunun bulunduğu uçağın pist başında teknik bir arıza vermesi nedeniyle yolcular başka bir uçağa alındı. Arızalı uçak ise hangara çekildi. Bunun üzerine Sarıgül, 3 saat rötarlı olarak saat 13.15"de Erzincan"a geldi. Yaklaşık 3 saat bir gecikmeyle memleketine geldiğini belirten Sarıgül, “Ben zor yerlerden geliyorum. Zor işleri seviyorum. Herhangi bir şekilde bunu bir art niyete bağlamak istemiyorum. Kazalar, belalar olabilir. Geçte olsa yurttaşlarıma kavuşmayı Allah nasip etti” dedi.

Festivalin düzenlendiği Dumanlı Yaylası"nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sarıgül, Kürt açılımı konusunda hükümetin siyaset yaptığını, hükümet ve muhalefetin çözüm üretmeden ulusal konularda oy avcılığı yaptığını ileri sürdü. Başbakan olması halinde gerekeni yapacağını anlatan Sarıgül, şöyle konuştu:

“Söylüyorum; 18 ay içinde Türkiye"nin sorunlarını, Güneydoğu sorununu çözerseniz çözün. Çözemezseniz ben bütün siyasi parti genel başkanlarını bir masa etrafında buluşturarak, Türkiye"nin bütün sorunlarını çözmeye hazırım. Bizim politikamızı önümüzdeki günlerde konuşacağız. Aştır, iştir, ekonomidir, özgürlüklerdir, herkesin mutlu olacağı bir düzeni kurmaktır.”

2011"de iktidarız...

2011 yılında Başbakanlığı Erzincan"a getireceğini iddia eden Sarıgül, şöyle devam etti:

“Partimizin resmi adını binlerce yurttaşımız buluyor. Onlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Biz Ankara"ya parti kurmaya değil, iktidarın mühürünü teslim almaya gidiyoruz. Ankara"ya muhalefet yapmaya gitmiyoruz. Ben de istiyorum ki; 24"ncü dönem parlamentoya milletvekilleri gittiği zaman 24 plakalı, 24 plakasını özümsemiş etrafı dağlık, ortası bağlık, rüzgarının sert, insanının mert olduğu bir Başbakan inşallah bu topraklarından çıksın.”
Vatan