Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Ticaret odası başkanı Serdar Akdoğan, sivil toplum örgütleri, otel ve konaklama temsilcilerinin yetkililerinin katıldığı tanıtım toplantısında İş Teftiş İzmir Grup Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Necip Baday ve Baş Müfettiş ve Proje Koordinatör Yardımcısı Yener Güven, projeyi anlattı.
Kuşadası’ndaki otel ve konaklama yerlerindeki çalışma sürelerini iyileştirme, kayıt dışı istihdamı önleme ve izinsiz yabancı uyrukla kişilerin çalışmasını önlenmesine ilişkin projelendirilmiş teftiş konularına değinen İş Teftiş İzmir Grup Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Necip Baday, “Kayıt dışı istihdam Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi. Bununla ilgili bir projemiz var. SGK ile ortak yürütülen bu projede kayıt dışında olumlu mesafeler aldık. Bunun yanında bize gelen şikayetleri değerlendirdiğimizde çalışma süresinde bir sorunun ortaya çıktığını gördük. Bununla ilgili olarak da görüşmeler ve değerlendireler yapıyoruz” dedi.
“Bazen bir iş müfettişi ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabilir” diyen Necip Baday, “Sektörümüz tüm temsilcilerine kapımız açıktır. Her türlü sorunlarını şikayetlerinizi bize bildirsinler ortak çözüm bulalım. Hedefimiz çalan telefonumuz 3 defadan fazla çalmaması” diye konuştu.
Baday, projenin başlatılması ile ilgili olarak Aydın Valiliği’nden büyük bir destek gördüklerini söylerken, Baş Müfettiş ve Proje Koordinatör Yardımcısı Yener Güven de konaklama ve eğlence iş kolunda yürütülecek olan proje teftişleri hakkında turizmcileri bilgilendirdi.