Toplantıda yatırımcı kuruluşlar il genelindeki yatırımlarını anlatırken, belediye başkanları ve kaymakamlar bölgelerindeki sorunlarla ilgili bilgiler verip çözüm üretilmesini istediler.
2011 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Aydın Valisi Kerem Al Başkanlığı’nda Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Al, Aydın’da ilk yaptığı koordinasyon kurulu toplantısı olduğunu söyleyerek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın amacı hakkında bilgi verdi.
Toplantıda birlik ve beraberliğin önemini dikkat çeken Kerem Al, “Bu anlamda tüm yatırımcı ve meslek kuruluşlarımızdan, odalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan Aydın ilimizin daha da gelişmesi, kalkınması ve mevcut sorunlarının çözümü için elbirliğiyle gereken azami gayreti göstererek çalışmalarını bekliyorum. Bu anlamda Aydın Valiliği olarak yatırım yapacak yatırımcı ve müteşebbislere her zaman destek ve yardımcı olacağız” dedi.
117 milyon TL ödenekle yatırımcı kurumlar arasında ilk sırada bulunan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler veren DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, ıslah çalışmaları devam eden Büyük Menderes Nehri’nin tüm ıslah çalışmalarının 3 yıl içinde bitirileceğini açıkladı.
Toplantıda kaymakam ve belediye başkanlarına il genelindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, “Aydın Çevre Yolu projesi ihalesini daha önce yapmıştık. Şuanda yer teslimi yapılmış durumda ve ihaleyi alan firma şantiye kurma çalışmalarına başladı. Bir yandan da yol güzergahında kamulaştırma çalışmaları yürütülüyor. İnşallah iki yıl içerisinde bu projeyi tamamlayıp hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.