Türk Şarapları Platformu Direktörü Taner Öğütoğlu, Türk şaraplarının 2010 yılında aldığı madalyalar sayesinde 2011 yılında Avrupa"da hakettiği yere gelmesi için tanıtımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Öğütoğlu, “Avrupalı tüketiciler, Türk şarabı ile tanışacak” dedi.

Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey) Direktörü Taner Öğütoğlu, “2011 yılında, yapılacak etkinlikler ve 2010 yılında alınan madalyalarla Avrupa Türk şarapları ile tanışacak” dedi.

2010 yılını değerlendiren Wines of Turkey Direktörü Öğütoğlu, Türkiye"de şarap ihracatını ve kültürünü geliştirmek amacıyla kurulan Türk Şarapları Platformu"nun (Wines of Turkey), Türk şarabının hak ettiği yere gelmesi için yeni yılda giderek artan, iddialı projelerle gündemde olacağını belirtti.

Türk şaraplarının 2010 yılında dünyanın en seçkin şarap yarışmalarında toplam 155 madalya kazandığını dile getiren Öğütoğlu, böylelikle 2010"un en çok madalya kazanılan yıl olduğunu kaydetti.

Alınan madalyalarda nicelik artışından daha da önemli olarak nitelik artışının da olduğuna işaret eden Öğütoğlu, bugüne kadar genellikle bronz ve gümüş madalyalar alan Türk şaraplarının artık dünyanın en prestijli yarışmalarından altın madalyalar almaya başladığını vurguladı.

Fuarlarda tanıtıyoruz

Öğütoğlu, yıl içerisinde "Wines of Turkey" olarak Türk şarapları adına birçok fuara katıldıklarını ve yurtdışından davet edilen basın gruplarını ağırladıklarını da anımsatarak, Türk şaraplarının kalitesini dünyanın tescillediğini ifade etti. Öğütoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye"de şarap sektörü bakımından, devrim niteliğinde sayılabilecek Wines of Turkey Platformu"nun aktif üye üreticileri tarafından ortak bir deklarasyon imzalandı. 9 Kasım 2010"da imzalanan bu deklarasyon, platform çalışmalarının perçinlenmesi ve ileriye yönelik stratejik bir atak anlamını taşıyor. Dünyanın katma değeri en yüksek tarım ürünü olan üzümü üreten 4. büyük ekonomiyiz, ancak bu üretimi katma değerini 10"la çarpabilecekken en düşük hale getirip kurutup satıyoruz.”