Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı, aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı olan Kaymakam Mehmet Demirezer başkanlığında yapıldı.
Söke Ziraat Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er ve Orhan Korkmaz, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, ve köy muhtarları katıldı.
Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Birliğin 1 Ocak 2010 ile 31 Kasım 2010 tarihleri arasında kesin olmayan hesaplara göre gelirinin 497 bin 387 TL, giderinin 497 bin 387 TL olduğu belirtilirken, yine kesin olmayan hesaplara göre 203 bin 425 TL"lik faaliyetin gerçekleştiği öğrenildi.
Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği"nin 2011 yılı tahmini bütçesinin 988 bin TL olduğu kaydedilirken, bütçe oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda 2010 yılı KÖYDES projesi kapsamında Söke"ye 315 bin TL"lik nakit yardım yapıldığı belirtildi.
Gündemde bulunan tüzük değişikliği maddeleri görüşülürken; mülkiye müfettişinin tavsiyesi ve uyarısı üzerine yapıldığı belirtilen değişikliklerde tüzüğün birlik meclisinin görev ve yetkilerini belirleyen 9. Maddesi, ihtisas komisyonlarının oluşturulmasını içeren 13. Maddesi, birlik encümeninin görev ve yetkilerini belirleyen 15. Maddesi ile başkanın görev ve yetkilerini belirleyen 18. Maddelerinde değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.
Yapılan görüşmelerin sonunda dilek ve temenniler kısmına geçilirken, İl genel meclis üyeleri ile köy muhtarları yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı konuştu.