Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçede yapımı süren Alzheimer Gündüz Bakım Evinin 2010 yılı başında hizmete açılacağını söyledi.
Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımları kapsamında yapımı süren, 412 metrekare yapı alanına sahip, alzheimer hastalarının gündüz muayene ve bakım hizmetlerinin yapılacağı merkezin Sümer park Rekreasyon Alanı içinde yer aldığını belirtti.
Alzheimer Gündüz Bakım Evinin, yaklaşık 230 Bin liraya mal olacağını ifade eden Alıcık, ''Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ile yapılan protokol kapsamında, Alzheimer Gündüz Bakım Evi, 2011 yılı başlarında hizmet vermeye başlayacak'' dedi.
Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ise Nazilli'de 4 bin 300 Alzheimer hastası bulunduğunu, söz konusu sayının 111 bin nüfuslu bir ilçe için çok yüksek olduğunu söyledi.
Alzheimer hastalığının, insanları yeni doğmuş çocuk haline getirdiğini anlatan Prof. Dr. Tufan, ''2011 yılı başlarında hizmete açacağımız merkezimizde, yaşlılarımızı sabah evlerinden alacağız, akşam tekrar evlerine bırakacağız. Bu sayede ailelerimizde az da olsa rahatlamış olacaklar'' diye konuştu.
Nazilli Belediye Başkanı Alıcık ile Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tufan tarafından imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen merkezde, 30 Alzheimer hastasına hizmet verilecek.