Akbük Belde Belediye Başkanvekili Mustafa Demirbaş, belediye olarak 2010 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdi.
Akbük Belediyesi"nin 2010 yılı plan ve hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmaları anlatan Başkanvekili Demirbaş, sahil kesiminde 12 plaj bölgesine 12 yüzer iskele çalışması yaptıklarını söyledi. Maddi imkanlar nedeniyle 6 adet hedeflenen kavşak çalışmalarının 4"ünü tamamlayabildiklerini kaydeden Demirbaş, “Orta refüj aydınlatma çalışması anlamında 4 km yol üzerinde aydınlatma çalışması gerçekleştirildi. Yapılamayan bazı alanlarda ise mülkiyet problemi ve Anıtlar Kurulundan izinlerle ilgili süreçten kaynaklı, bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Saplıada bölgesinde imar planına uygun olmayan asfaltlar imar planına, mülkiyete ve tapuya uygun hale getirildi” dedi.
Sahil düzenlemelerine de değinen Başkanvekili Demirbaş, “Gülkent, Evrenkent ve Batu yıldız bölgesinde 1. Etap çalışmalar tamamlandı. Yeşil Ege bölgesinde süre tüm çalışmalar tamamlandı. Bu çerçevede 2010 yılında yaklaşık 12000 m bordür döşenirken, yaklaşık 7 bin metrekare sati kaplama çalışması da yapıldı. İşyeri ihtiyaçlarının karşılanması için bu ay ki meclis toplantısında konu ele alınacak. Bütçemizde de bu konuyu görüştük, mecliste ele alındıktan sonra çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
“YATIRIMCILARA YARDIMA HAZIRIZ”
Akbük"teki turizm alanlarının son durumu ve yatırım amaçlı yerlerle ilgili çalışmalara değinen Demirbaş, “Beldemizin tanıtımı için yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldık ve katılmayı devam edeceğiz. Geçen yıl EMITT"e katıldı; bu yıl 9-12 Kasımda yapılacak olan Londra fuarına katılacağız. Akbük"te bu anlamda yatırımcılara da çağrılar yaptık. Şu an Akbük-Didim arasında yolun alt kısmında kalan sahil bölgesinde 3 katlı, %30 imarlı yerleri planlaması yapıldı fakat bazı yerler özel mülkiyet alanı… Fransız tatil köyünden Bozbük sınırına kadar ki alan turizm alanı olarak yer aldı. Kasım ayı meclis toplantısında turizm alanlarıyla ilgili belediye olarak hazırladığımız 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planları ele alacağız. Bu yerlerde hazine arazilerinin dışından özel mülkiyetlerde yer almakta. Burada 5 ve 7 katlı otellerde yapılabilir ama biz Akbük"ün yeşili ve mavisini korumaktan yanayız. Buradaki parsellerde alan anlamında büyük parseller; büyük otellerin yerine şık, rahat ve küçük otellerinde yapımı da önemli, Biz bu anlamda gelen yatırımcılara belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız, onlara imkânlar sunarız” şeklinde konuştu.