Didim Belediyesi"nin 2010 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Belediye meclis salonundan gerçekleşen toplantılar Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın başkanlığında gerçekleşti. Tek gündem Maddesiyle açılan bütçe görüşmeleriyle ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Karaoğlu 2010 yılı için hazırlanan gelir ve gider kalemleri hakkında tek tek açıklamalarda bulundu.
Bütçedeki 56 maddesinin okunmasının ardından Belediyedeki bazı kalemlerde aynı kalırken diğer gelirlerde yüzde 4 ila yüzde16 oranında zamların yapıldığı belirtildi. Bütçe görüşmelerinde Su fiyatlarına yapılan yüzde 16 zamma AKP"li Meclis Üyeleri şerh koyarken konuyla ilgili konuşan AKP"li Meclis Üyesi Atilla Milor “Suya yapılan bu zaman oranı yüksek, biz bu şekilde bütçedeki açıkları böyle kapatamayız. Bununla ilgili radikal tedbirler ve başka çözüm önerileri getirmeliyiz. Bu yıl Su Müdürlüğünde 2 Trilyon açık var. Bu açıkları gelecekte yıl olacaktır ve zamlarla bu kapatılmaz. Halkımızın su kullanımdaki tasarruf anlatılmalı, Kamu kurum ve kuruluşlarda bunla dile getirilmeli ve tedbirler arttırılmalı” dedi.
Başkan Kamacı da, Belediye Meclis Üyesi Atilla Milor"un söylediklerine katıldığını söylerek, “Biz göreve geldiğimizde 2004 yılında suyun m3 2 TL idi. Biz atık suyla beraber bu m3 fiyatını 2,5 TL çıkardık. Didim su anlamında faik bir yer ve su kuyularındaki çalışmalarımız oluyor. Yazın kullanılan su miktarı daha artıyor. 32 tane su kuyusuyla çalışıyoruz. Bizim burada yerin 100-150 metre de su arıyoruz. Söke"de ise 5 metre de su çıkıyor. Bu anlamda masraflarımız oluyor. Bu konuda dile getirilen tedbirler ve duyarlılık çok önemli. Halkımızın da bu konuda duyarlılığını bekliyoruz” diye konuştu.
Bütçedeki maddelerin görüşülmesinin Didim Belediyesinin 2010 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.