2009'da birisi çıkıp Deniz Baykal CHP genel başkanlığından istifa edecek dese kimse inanmazdı. Aynı şekilde Fenerbahçe'nin kendi evinde ikinci bir Denizli vakasını yaşayacağına ihtimal vermezdi kimse. Ama oldu! Biz de 2010'un sürprizlerini derledik.

Deniz Baykal'ın istifası: CHP lideri Deniz Baykal ileAnkaraMilletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu öne sürülen gizli kamera ile çekilmiş görüntü, 7 Mayıs'ta internete düştü. Üç gün sonra da Baykal, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.

Generaller açığa alındı: Bugüne kadar rütbeli askerlere dokunulamayacağına inanılırdı. Emekli ve muvazzaf birçok general Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alındı, ifade verdi, tutuklananlar oldu. Yılın sonundaki sürpriz gelişme ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Balyoz davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nu açığa almasıydı. TSK Personel Kanunu'nun 65. maddesinin verdiği açığa alma yetkisi 22 Kasım'da ilk kez kullanıldı.

Erbakan geri döndü! Yılın sürprizlerinden biri de Necmettin Erbakan'ın, yeniden Saadet Partisi'nin başına geçmesiydi. Erbakan, 30 Ocak 2004'te kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle Saadet Partisi genel başkanlığından istifa etmişti.

Erzurum'a kar sürprizi: Erzurum son yılların en sıcak aralık ayını geçirdi. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları düzenlenecek olan kentte, beklenen kar yağmayınca müsabakaların yapılacağı alana kar taşındı.

Fenerliler yanlış anons kurbanı: Bu yılın hafızalara kazınacak görüntülerindendi Fenerbahçelilerin şampiyonluk sevinci. Şampiyonluk yolunda son maçta kendi evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçeli futbolcular yanlış anons sonucu maçın bitiş düdüğü ile birlikte kısa bir süre şampiyonluk sevinci yaşadı. Gerçek kısa bir süre sonra öğrenildi. Bursa Beşiktaş'la berabere kalmamış 2-1 galip gelmişti. Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu'nda galip gelemeyip şampiyonluğu Bursa'ya bırakması yılın sürprizlerindendi.

Yumurtalı saldırılar: Yumurtalı saldırılar bu yıl moda oldu.Anayasa MahkemesiBaşkanı Haşim Kılıç'tan ÖSYM Başkanı'na, Burhan Kuzu'dan Egemen Bağış'a kadar birçok bakan, milletvekili ve bürokrat bir grup öğrenci tarafından yumurtalı saldırıya uğradı.

KPSS'de 300 birinci çıktı! Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kopya skandalı yaşandı. 300 kişinin soruların tamamını bildiği sınavda evli çiftin bütün soruları cevaplaması günlerce konuşuldu. İtirazlar üzerine yapılan soruşturmanın ardından sınav iptal edildi.

Kopya skandalının ardından olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı KPSS sınavında adayların yanlarında kalem ve silgi getirmelerine bile izin verilmedi. Adaylara kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, su ve peçetenin yer aldığı paketler dağıtıldı.

2010'un ilk sürpizi Özkök: 2010'un ilk sürpriziydi Özkök'ün istifası. Ertuğrul Özkök, 2 Ocak tarihinden itibaren 20 yıldır yürüttüğü Hürriyet Gazetesi yayın yönetmenliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hakaret sonu oldu: 1974 yılından beri Hürriyet Gazetesi'nde başyazarlık yapan Oktay Ekşi ekim ayında yazdığı bir yazı nedeniyle başyazarlıktan ayrıldı. Hükümeti hedef alan Ekşi, yazısını "Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz" diye bitirmişti.

zaman