Toplantının açılışında konuşan 2010 yılının başta Aydın"a daha sonra tüm Türkiye"ye ve dünyaya hayırlı olmasını dileyen Başkan Çerçioğlu, meclis üyelerine (AYBA) Aydın Belediyesi Hizmet Ağı ve İkinci Baharı Yaşayanlar Dinlenme Evi"nde yapılacak sağlıklı yaşlanma aktiviteleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Belediye Meclisince 1 aylık tatil kararı alınıp alınmayacağı ve Meclis toplantı gününün belirlenmesi hususu görüşüldü; Başkan Çerçioğlu 2010 yılında yeterince tatil gününün bulunduğunu, Aydın"ın belediyeden hizmet beklediğini belirtmesi üzerine Meclis üyelerinin hemfikir görüşlerini belirtmesinden sonra 1 aylık tatil yapılmaması kararı ve Meclis toplantı gününün yine her ayın ilk Pazartesi günü yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Oturumda Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Uğur Türkmen, Nebil Alpaslan ve Ahmet Öztürk"ün önergeleriyle Denetim Komisyonuna üye Ahmet Ertürk, Kamil Kaya, Ahmet Öztürk, Uğur Alkanlı ve Nebil Alpaslan aday olarak gösterildi. 26 üyenin oy kullandığı gizli oyla seçim sonucuna göre Denetim Komisyonu"na 25"er oy alan Ahmet Ertürk, Kamil Kaya, Ahmet Öztürk, Uğur Alkanlı ve Nebil Alpaslan seçildiler.

Gündemin diğer maddelerinden, Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu"na oy birliği ile havale edildi.

Oto Terminal ve Belediye Hizmet Binasının yapımı için Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesi hususu görüşüldü. Oto Terminal binasının işletim süresinin ne kadar olacağının hesaplanması ve doğru bir model olup olmadığının tartışılması için Plan ve Bütçe Komisyonu"na oy birliği ile havale edildi.

22 Şubat 2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereği daha önce ihdas edilmiş olan memur kadrolarından Belediyenin ihtiyacına binaen hazırlanan boş kadro değişiklik cetvelindeki değişikliklerin yapılması hususu oy birliği ile kabul edildi. Hukuk İşleri Müdürlüğü emrinde sözleşmeli Avukat olarak çalışan Deniz Gültekinoğlu"nun ve Sosyla İşler Müdürlüğü"nde görev yapan Asuman Taşçı"nın sözleşme süresi uzatıldı.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından, ek gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Aydın"daki ısınma amaçlı yakılan yakıtların,oluşturduğu çevre kirliliği, çöplerin ayrıştırılmış halde toplanması hususu ve daha önceki yönetim tarafından bisiklet yolu olarak ayrılan bölüme yerleştirilen demirlerin ne yapıldığı konusu görüşüldü./iha