İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren"in Aydın İl Özel İdaresi"nde düzenlediği basın toplantınsa Plan ve Bütçe Komisyonu"nun AK Partili üyeleri İsmail Hakkı Eser ve Kenan Özcan katılmadı. İsmail Hakkı Eser"in bütçenin gider kalemlerinin yeterince iyi irdelenmediği gerekçesi ile, Kenan Özcan"ın ise Eğitme ayrılan bütçeyi yetersiz bulması nedeniyle şerh düştüğü öğrenildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hayri Güçle ise, bütçe planlamasını en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti.
2010 Mali Bütçesi"nin 01 Ocak tarihinden itibaren uygulamaya başlanacağını ifade eden Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren 50 milyon TL"lik denk bütçenin yüzde 35"ten fazlasını yatırıma ayırdıklarını kaydetti. Yapılan açıklamada Milli Eğitim Müdürlülüğü"ne 5 milyon 51 bin 100 TL, Su Kanal Hizmetler Müdürlüğü"ne 2 milyon 315 bin TL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü"ne 5 Milyon 350 bin TL, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü"ne 4 milyon TL, İşlete Müdürlüğü"ne de 4 milyon 195 bin TL ödenek ayrıldığı belirtili.
Kuraklığa karşı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü"nce yeni göletler yapımının devam edeceğini belirten Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, açıklamasında “Köylerimizin yol, bakım, onarım ve yapımı sürdürülecektir. Köylerimizin içme suyu sorunları bekletilmeden hemen çözülecektir. Belediye yerleşim alanları dışında kalan yerlerin İl Özel İdaremizce 1/25 bin imar planı yapılacaktır. Organik tarım çalışmaları yoğunlaştırılacak, fidan dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca İl Özel İdare Bünyesi"nde Basın-Yayın bürosu açılacaktır” dedi.

“ÖZEL İDARENİN ATIL DUUMDAKİ HURDA ARAÇLARI BALIKLRIN DAHA RAHAT ÜREMESİ İÇİN DENİZE BIRAILACAK”
Toplantıda Aydın İl Genel Meclisi"nin bazı projelerinden de söz eden Başkan Evren, Aydın merkez Serçeköy Hudutları içerisinde bulunan İl Özel İdaresi"ne ait hurda araç deposundaki araçların dalış turizmi ile balık üreme v barınmasında kullanılması amacıyla Kuşadası"nda uygun bulunan bir yerde denizin dibine indirileceğini söyledi. Kuşadası Belediyesi ile iş birliği yapılarak ilçeye bir de "Basın Müzesi" kurulacağını kaydeden Aydın İl Genel Meclisi"nin Kuşadalı üyesi ve aynı zamanda Başkanı Akan Evren basın mensuplarının “Niçin sadece Kuşadası da başka ilçeler değil. Bütçe açıklamanızda ismi geçen tek ilçe Kuşadası, bunun sebebi nedir?” sorusuna “Her ilçeye eşit mesafedeyiz. Hepsine de ihtiyaca göre yatırımlarımız olacak. Dalış turizmi için ya Didim ya da Kuşadası olabilir. En yakın ve en uygun yer Kuşadası idi. O nedenle Kuşadası"nın ismi geçti. Basın Müzesi de Aydın"ın eski ve halen faal olan matbaa ve körüklü fotoğraf makineleri Kuşadası"nda. Bu nedenle Kuşadası"nın ismi iki defa kullanıldı” diye cevap verdi.
Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “2010 Mali Yılı Bütçemizin Aydın ilinin, ilçelerini köylerinin sorunlarını çözen, buralarda yaşayan insanlarımızın yaşam düzeylerini yükselten bir bütçe olması en büyük dileğimizdir” dedi.