Aydın Valiliği'nin Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu'nun 2010 yılı faaliyetleri açıklandı.
Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Valilikçe Avrupa Birliğine katılım sürecinde daha etkin rol alabilmek için kapsamlı yeni bir yapılanma oluşturulduğu, Avrupa Birliği daimi temas noktası belirlendiği, Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi kurulduğu bildirildi.
Bu yapılanma ile vatandaşların ve kuruluşların AB sürecine daha etkin olarak katılabileceği ve ihtiyaç duyduğu bilgiye kolayca ulaşabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Avrupa Birliği tarafından ülkemize sağlanan katılım öncesi mali yardımı kapsamı yürütülen hibe programları aracılığı ile ilimizde 10 projeye hibe desteği sağlanmıştır. İlimizde başarılı olan 10 projeye sağlanan hibe desteği toplamı 944 bin 542 avrodur.
Valiliğimizin Avrupa Birliği sürecinde etkinliğinin artırılması çalışmaları kapsamında Aydın ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ilk toplantısı 28 Nisan 2010 tarihinde Valimiz Hüseyin Avni Coş başkanlığında, Aydın Belediyesi Başkanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda AB üyelik sürecimizle ilgili olarak, ilde sağlıklı bir kamuoyu oluşumuna katkı sağlamak için yapılması gerekenler tartışılmıştır.''