Geçtiğimiz yaz yükselişe geçen roze şarap bu yıl en popüler sezonunu yaşıyor; mojito, caipirinha ve martini ise yine trendy.

Güney Fransa'da Cote D'Azur kıyılarında yazın herkesin elinde roze şarap olur. Plaj partilerinde ve happy hour saatlerinde en çok tüketilen içki rozedir. Türkiye'de ise geçtiğimiz yıllarda hak ettiği yeri bulamayan bu içki, bu yaz itibariyle yükselişe geçti. Öyle ki mekânlar mönülerine farklı roze şarap çeşitleri ekledi.

ÇİLEKLİ VOTKA MARTİNİ

Bu yaz hiç kuşkusuz taze meyve ve sebzelerle yapılan kokteyller revaçta. Yaz meyvelerinden çilek ise son birkaç yıldır kaybettiği popülaritesini geri kazandı. İyi bir yaz aperatif içkisi olan martini ile hazırlanan çilekli votka martini modası bütün Avrupa'yı sarmış durumda. Türkiye'de de pek çok popüler mekân mönüsüne bu kokteyli ekledi. Özellikle Boğaz kenarındaki Reina, Anjelique ve Zuma gibi mekânlarda bu kokteyl çok fazla tüketiliyor.

MOJITO

İki yıl önce plajlarda ve kulüplerde bir mojito fırtınası vardı. Özellikle Bodrum ve Çeşme gibi yazlık yerlerde nane ve bol buzla hazırlanan bu ferahlatıcı kokteyl tüketiliyordu. Her ne kadar biraz düşüş yaşasa da mojito, 2009 yazının kokteylleri arasına girmeyi başardı. Küba'nın milli içkisi mojito, nane, misket limonu, şeker, rom ve buz ile yapılıyor.

BUZLU MARGARİTA

Frozen yani buzlu kokteyller 2000'li yıllara damgasını vurmuştu. Özellikle Miami ve İbiza gibi yaz partileriyle ünlü şehirlerde herkesin elinde buzlu margarita olurdu. 2009 yazında ise frozen margarita yeniden trend oldu. Ama bu yaz çilekli, limonlu gibi çeşitler değil en çok zencefilli margarita ön plana çıktı.

VOTKA GELİNCİK

Gelincik kokteyli modası Bodrum Limon Cafe ile başladı ve git gide yayıldı. Özellikle Otto'nun votka gelincik shot'ları büyük rağbet görüyor.

CARPIRINHA

Geçtiğimiz yıl mojitoya rakip gösterilen Brezilya içkisi caipirinha bu yaz popülaritesini iyice artırdı. Caipirinha ismi 'caipira' kelimesinden türetilmiş ve anlamı ise 'küçük köylü kızı'. Kısaca 'caipi' olarak da bilinen bu içkinin ana malzemesi Cachaca isimli rom. Misket limonu, esmer şeker ve kırılmış buz eklenerek hazırlanan bu içkinin artık meyveli çeşitleri de yapılıyor.

SATSUMALI VOTKA

Bodrum'un yeşil madalinası satsuma ile yapılan kokteyller özellikle Ege ve Akdeniz sahillerinde sıkça tüketilir. Ferahlatıcı ve hafif tadı ile ön plana çıkan bu kokteylin İstanbul'daki en popüler adresi ise Bebek'teki Lucca. Cihangir'deki White Mill'de de tadabilirsiniz. Bu arada satsumanın sezonu önümüzdeki hafta itibariyle açılıyor, bilginize...

TROPİKAL MEYVELİ DAIQUIRI

Margarita ve daiquiri modası genelde aynı anda yükselişe geçer ve iner. Bu yaz ikisi de oldukça moda. Özellikle tropikal meyvelerle hazırlanan daiquiri yaz akşamı serinlemek için iyi bir alternatif olabilir. W Hotel'inin daiquirileri oldukça popüler.

VOTKA ELMA

Taze sıkılmış elma suyu ve elma parçacıklarıyla hazırlanan votka elma, hem ferahlatıcı özelliği hem de hafif oluşu nedeniyle happy hour saatlerinde çokça tercih ediliyor. Özellikle Bebek Lucca'nın kocaman bardaklarda servis ettiği votka elması oldukça popüler.

VOTKA KARPUZ

Yazın en popüler meyvesi karpuzun bu yaz ızgara salatası bile yapıldı. Frozen karpuz zaten yazlık mekânlarda çokça tüketilirdi, bu yaz ise votka karpuz da trend oldu. The House Cafe'ler, votka karpuzun en çok içildiği mekânlardan.

Sabah /Cuma