Atilla, istatiksel çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak “Düşünce sistematiğimizi değiştirmenin zamanı geldi” dedi.
2008 yılı itibariyle Türkiye geneli turizm potansiyelinde yaşanan artışın Didim'de yaşanmadığını ifade eden Hikmet Atilla, Didim'in 2008 yılının muhasebesini yapma imkanı olmadığını söyleyerek “Artık kentimizi ve gelen turistlerimizi tanımak adına istatistiksel çalışmalar yapmalıyız. Bir seneyi bitirip, gelen seneye hoş geldin derken, sektörler geçmiş senenin muhasebesini yaparlar, istatistiksel çalışmaların neticesini kamuoyu ile paylaşırlar. Turizm sektöründe ki değerlendirme Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı. Türkiye ye 2008 yılı içerisinde gelen 26 milyonun üzerinde Turistten 21 milyar dolar gelirin elde edildiği müsteşar açıkladı, artış bir önceki seneye göre yüzde 13” diye konuştu.
Türkiye genelinde yaşanan yüzde 13 artış oranının Didim'de yaşandığına inanmadığına dikkat çeken Atilla, şöyle konuştu: “Didim'de artış olmamıştır. Tabi ki artışın olmadığını gözlemlerimize dayanarak söylüyoruz, kesin ve bilimsel konuşabilmemiz için istatistiksel çalışmaların yapılması gerekiyor, şimdiye kadar bu tür çalışmaların kentimizde olmadığı bir gerçek. Artık yapılmalı, bundan kaçınılmamalı. Geleceği görme, değerlendirme, beklentilerimizi, ticari hayallerimizi gerçekleştirme, turistlerin eğilimlerini tespit etme, hangi ülkelerden geldiklerini ve Didim e olan ilgilerini bilme, kentimizde olan aksaklıkları veya fazlalıkları öğrenme, tarihi, kültürel ve tabi değerlerimizin farkına varma, turistlerle olan kültür farklılıkları ve ortak noktaları tespit etme açısında araştırmalara, kısacası bilinmezliği, belirsizliği ortadan kaldırmak için anket düzenlememize gerek vardır”