Malatya İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmalar sonucu terör örgütü FETÖ'nün kentte yeniden yapılanma içinde bulunduklarını tespit etti.

Bunun üzerine takibe başlayan ekipler, FETÖ üyelerinin yeni açılan bir çiğköfte dükkanında toplantılar yaptıkları belirlendi. Söz konusu çiğköfte dükkanını gözetim altında tutmaya başlayan polis, müşterisi az olan çiğköfte dükkanının sürekli FETÖ üyeleri tarafından ziyaret edildiği tespit edildi.

Takip sırasında dikkat çekmemek için çiğköftecide görüşmeler yapan FETÖ üyesi bazı elemanların aynı zamanda kiraladıkları gaybubet evlerinde, haklarında yakalama kararı bulunan terör örgütü üylerini de sakladıkları belirlendi.

220 polisle 55 adrese baskın

Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Malatya ve İzmir'de önceden tespit edilen 55 adrese, 220 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 45 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 21'i hakkında yakalama kararı olduğu, 24'ünün ise örgütün yeni yapılanmasında aktif yer aldığı tespit edildi.

Öte yandan, evlerde yapılan aramalarda 18 bin 210 lira, 600 ABD doları,12 çeyrek altın, 2 yarım altın, 11 sahte kimlik, 4 pasaport ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Aranan savcı gaybubet evinde çıktı

Operasyon kapsamında baskın yapılan gaybubet evlerinden birinde hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce Malatya'da görevli olan savcı A.D.'de yakalandı.

Soruşturma kapsamında daha öncede Malatya il imamı olduğu belirtilen 'İhsan' kod adlı şüphelinin de İstanbul'da yakalandığı bildirildi.

Sorguları Malatya Emniyeti'nde süren şüphelilerinin sorgularının ardında adliyeye gönderilecekleri bildirildi.