Nazilli Belediyesi Nikah Salonu"nda yapılan Nazilli Ziraat Odası 22. Olağan Genel Kurulu"na Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Ticaret Borsası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ziya Aksüt, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Saadettin Öztürk, Orman İşletme Müdürü Nejat Demirsu, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Güntay, Oda Başkanları, Ziraat odası üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Genel Kurulda, divan başkanlığına Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, Naim Özdamar ve Mesut Yörükoğlu ise divan kuruluna seçildi.
Nazilli Ziraat Odası genel kurulunda çalışma raporu mevcut başkan Sabri Topuçar tarafından okundu. Topuçar daha sonra çalışma raporunda görev süresince yaptıkları icraatlar hakkında bilgiler verdi. Topçuar, 2010 yılı kesin hesabını açıklandı. Daha sonra Ziraat Odası"nın 2011-2012-2013-2014 yılı hedeflenen gelirlerini açıkladı. Gelir ve giderlerin 2011 yılında 414 Bin 200 TL, 2012 yılında 415 Bin TL, 2013 yılında 424 Bin TL ve 2014 yılında 428 Bin 50 TL olarak açıklandı. Daha sonra ise Sabri Topuçar, odalarına destek veren ve çiftçi dostu olan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç ve Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt başta olmak üzere 13 kişiye teşekkür plaketi takdim etti.
Odanın yeni başkanı Necdet İzgü, kongrede yaptığı konuşmada çiftçilerin hak ettiği yere getirmek için çalışacağını ifade ederek “Milletin efendisi köylü kardeşlerim, çilekeş, yarından umudunu kaybetmeyen, çalışkan, üretken, nasırlı elleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunan çiftçi kardeşlerim. Ne mutlu bizlere, dağlarından yağ, ovasından bal akan, tarih ülkesi, insan ile mekanın bütünleştiği, tarihin iç ve dış dinamiklerinin birleştiği, geçmişin tüm izlerini içinde barındıran bir coğrafyada yaşıyoruz. İşte bütün bu zenginliklerden, milletin efendisi çiftçi ve köylü kardeşlerimi bu çatı altında kolektif bir çalışma ile herkese eşit mesafede el-ele gönül gönüle, daha çok üretim, daha çok gelir ve kaliteyi artırmak için bu göreve talip oldum. Cenab-ı Allah nasip ederse teknolojik gelişmelerden ve üstün teknolojiden daha fazla faydalanarak odamızda olmayan, olması gereken, mevcut makine parkına, greyderinden, kepçesine, ilaçlama makinasından, yaprak analizlerine kadar, olmayanlara temin etmeye, olanları da harekete geçirerek, üstün teknolojide yenileyerek herkesin ama herkesin eşit şekilde ve zamanında faydalanılmasını amaç edindim. Bu imkanlardan 3-5 kişinin değil, 13 Bin 702 üyesi olan bütün odamız mensuplarına gücümüz yettiğince eşit ve adil olarak yararlanmasını sağlayacağım” dedi.

“ADAY OLURKEN ÇOK DÜŞÜNDÜM”

Konuşmasını sürdüren İzgü; “Aday olurken çok düşündüm. Çiftçi dostu kişilerle ve kurumlarla birebir her gün saatlerce süren görüşmeler yaptım. Onlara bu oluşum hakkında bilgilendirme ve örgütlenme konusunda görüşlerini ve önerilerini aldım. Odamızın amaçlarını, hedeflerini oluşturmak için siz değerli delegelerimiz ile birebir görüşmeleri
yürütürken bu oluşumun sürekliliğini sağlayacak güçlü bir yapının oluşturulmasına özen gösterdim. Çiftçi olmayan delegelerle değil, sadece birileri için delege olan asıl mesleği tarım ve ziraat olmayan delegelerle değil, gerçekten çiftçi köylü olan, delegelerimizle defalarca görüşme yaparak soruların cevaplandırılmasına ve ortaya çıkan gelişmeler konusunda fikirlerin değerlendirilmesine gayret ettim. Peki, bu ekip nasıl bir çalışma içerisinde olacaktır.
tarım şehri Nazilli ve yöresindeki çiftçi kardeşlerimizle buluşmanın sağlanması, çalışmaların aralıksız sürdürebilmesi, ilgili kurumlar ve ziraat odası ile organik bağları bulunanlarla yapılacak çalışmalarla yürütülecektir. Fuar, sergi gibi tarımsal etkinlikler sadece yönetim ile
sınırlandırmayıp köy ve beldelerimizden gruplar oluşturularak çiftçimizin tarımsal, zirai, sınai, gelişmelerden görsel olarak faydalanması sağlanacaktır. Makina parkı mevcut olandan daha yüksek teknoloji ve çeşitlilik ile mükemmeliyet yakalanacak, herkese ama herkese bu parktan faydalanma eşitlik ilkesi ile sağlanacaktır”dedi.
“BEYAZ VE MAVİ LİSTE KIYASIYA YARIŞTI”
Necdet İzgü"nün mavi listesinde; İyigün Carlat, Murat Özsoy, Mehmet Merey, Akın Selek, Kudret Batur, Ömer Toprak, Mehmet Durmaz, Ahmet Çelik, Muharrem Abalı, Tuncay Akkaya, Bekir Elvanlı, Mehmet Ali Deveci, Mustafa Güven, Abdullah Özdemir, Mehmet Keser, Duran Olgun, Yüksel Avcı, Hakkı Özer, Ahmet Koç ve İbrahim Ulu yer aldı.
13 Bin 702 üyesi bulunan Nazilli Ziraat Odası seçimlerine katılan 90 delegenin tamamının kullandığı oylama sonunda, Necdet İzgü"nün önderlik ettiği mavi liste 45, Sabri Topuçar"ın önderlik ettiği beyaz liste 43 oy alırken 2 oy da geçersiz sayıldı. Daha sonra Necdet İzgü ile birlikte 21 kişilik meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçim ile de yönetim kurulu belirlendi.
Necdet İzgü"nün başkanlığında Mehmet Durmaz, Murat Özsoy, Bekir Elvanlı, Hakkı Özer, Yüksel Avcı ve Ahmet Koç, Nazilli Ziraat Odası"nın yeni yönetiminde yer alan isimler oldu. Yönetim Kurulu"nun önümüzdeki hafta ilk toplantısını yapacağı ve meclis başkanını belirleyecekleri öğrenildi.