Belediyede, memur, işçi ve sözleşmeli kapsamda çalışan toplam 395 kişi ocak ayı maaşını eksiksiz almanın sevincini yaşıyor.

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyede çalışan personelin, bütçedeki sıkıntılar nedeniyle bugüne kadar maaşlarını kesintili olarak aldıklarını belirterek, ilk kez bu ay personele tam maaşlarını ödemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Belediyede 56 memur, 311 işçi ve 28 sözleşmeli personel bulunduğunu ifade eden Ayanoğlu, ruhsat geliri ve piyasa borçlarını ertelemek suretiyle bu ay personele tam maaş ödediklerini belirtti.

Ayanoğlu, şöyle dedi:
“Personelin maaşı en düşük bin 100, en yüksek ise 2 bin 435 lira. Göreve geldiğim 20 aydan bu yana personelimize en düşük bin 100, en yüksek bin 250 lira maaş ödeyebiliyorduk. Bizden önceki dönemde 100-250 lira arasında değişen maaşlar ödendiğini öğrendik. Çalışanlarımızın yaşadığı bu sıkıntıyı gidermek en büyük amacımızdı. 20 yıldan bu yana ilk kez bu ay personelimiz hak ettiği maaşı aldı. Bu ay maaşı bin lira olan personele alt taban olarak bin 500 lira ödedik. Bunun dışındaki personel tam maaşlarını aldı. Personele tam maaşlarını ödemek benim dönemimde kısmet oldu. Keşke imkanlarımız elverse de her ay tam maaş ödeyebilsek.”

Belediyede çalışan işçi İsmail Fıstıkçı da 20 yıldan bu yana tam maaş alamadıklarını belirterek, ilk kez bu ay tam maaş alacaklarını öğrendiklerinde şaşırdıklarını söyledi.

Aldıkları maaşla geçinemeyen bazı arkadaşlarının ek işte çalışmak zorunda kaldığını anlatan Fıstıkçı, “20 ay öncesinde bizlere 50 ile 150 lira arasında maaşlar ödeniyordu. Bazı arkadaşlarımız bu para ile geçinemediği için ek iş yapmak zorunda kalıyordu. Tam maaş alınca, bu ay bizim bayramımız oldu. Umarız önümüzdeki aylarda da tam maaş almaya devam ederiz” diye konuştu