Türkiye"nin tek zincir kuruyemiş mağazası olan ve Aydın"da doğan Tuğba Kuruyemiş 32. şubesini Uşak"ta açtı. İncir döneri ve mesir macunlu üzüm döneri gibi kendine has ürünleri ile müşterilerinin ilgisini çeken Tuğba Kuruyemiş"in, aile fertleri ile başladığı iş kadrosu bugün 250 kişiyi aştı. Çalışanların neredeyse tamamı Aydın"dan olan Tuğba Kuruyemiş, şimdi de yurt dışında Aydın incirini ve diğer kuruyemişleri satacak yabancı dil bilen elemanlarla Avrupa"da şube açmaya hazırlanıyor.
1980 yılında Aydın'da kurulan bir işletmeyle yola çıkan ve Türkiye çapında 32 şubeye ulaşan Tuğba Kuruyemiş 450 çeşit ürün ve 250 personel ile müşterilerine hizmet sunuyor. Aydın"da kurulan ilk mağaza ile yola çıkan Tuğba Kuruyemiş yaklaşık 30 yılda İzmir, İstanbul, Denizli, Eskişehir, Manisa ve Uşak"ta 32 şubeye ulaştı.

“PROTOKOL İNCİR DÖNERİNE HAYRAN KALDI”
Uşak şubesi için düzenlenen açış törenine Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Defterdarı Abdullah Kırım, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, Kuruyemiş sektöründe Ege"de lider konumda olan Tuğba Kuruyemiş"in Uşak"ta şube açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılış sonrası mağazayı gezen Vali Çakacak ve beraberindeki protokol üyeleri mağazadaki geniş ürün yelpazesi ve incir döneri hakkında bilgi aldı. Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul"dan ürün çeşidi ve oluşturdukları istihdamlar hakkında da bilgi alan Vali Çakacak incir dönerine hayran kaldı.
Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Tonkul, kendilerine has olan ürün çeşitleri arasında yer alan incir döneri, mesir macunlu üzüm döneri ve incir sucuğunu Uşaklıların beğenisine sunduklarını dile getirdi.

“İLK MAĞAZA AYDIN HÜKÜMET BULVARI"NDA AÇILDI”
1988 yılına kadar bölge pazarlarında satış ve toptan kuruyemiş satışı faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden İbrahim Tonkul, “İlk kuruyemiş mağazamızı 1989 yılında Aydın'da Hükümet Bulvarı'nda açtık... Sonraki yıllarda Manisa, İzmir, Denizli, Eskişehir, Balıkesir ve şimdi de 32. şubemizi Uşak"ta açtık. Tuğba Kuruyemiş için, 'Türkiye'deki ilk kuruyemiş zincir mağazası' diyebiliriz. Kuruyemiş sektöründe olsun, diğer sektörlerde olsun franchising sistemi var. Bunun, bize uygun olmadığını gördük. Müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde olması adına, franchising sistemine geçmedik. Bütün açtığımız şubeler, kendimizin. Bir aile işletmesi olarak, bütünlük arz ediyor. 450 çeşit ürünümüzü kendi fabrikamızda üretiyoruz. Ürünlerimiz arasında bize has olan incir döneri, incir sucuğu cevizli ve çikolatalı incir çeşitlerimiz var. Mağazalarımızda ve fabrikamızda yaklaşık 250 kişiyi istihdam ediyoruz. Tuğba Kuruyemiş mağazaları, üretim alanı ve çalışanları ile bir bütün. Çalışanlarımıza büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemde yabancı dil bilen personel istihdam etmeyi düşünüyoruz. En az 5 dil bilen kalifiye personel almak istiyoruz. Müşteri memnuniyetini devamlı kılmak ve aynı ciddiyetle yeni şubeler açmayı umut ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye"nin farklı illerinde ve Avrupa"da şubeler açmak için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.