ADANA"da, PTT şubesinde silahlı gasp yaparak 4 bin 300 TL alan ve hakkında çeşitli suçlardan da kesinleşmiş 30 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 16 yaşındaki M.D."nin, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Kamera kayıtlarına göre, soygunun 20 saniye sürdüğü belirlendi.

Olay, 12 Kasım 2009"da PTT Evleri Mahallesi"nde meydana geldi. PTT şubesine gelerek, görevli 29 yaşındaki Erkan Başpınar"ı silahla tehdit edip 4 bin 300 TL para alarak kaçan ve güvenlik kameralarındaki görüntülerin incelenmesi üzerine yakalanan M.D., bugün "Silahla yağma" suçundan 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde hakim karşısına çıktı. 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, suçlamayı kabul etmedi. Tutuklandığı nöbetçi mahkemede olay tarihinde evde olduğunu ve polisin kendisine komplo kurduğunu iddia eden Mesut D., bugünkü ifadesinde de olay tarihinde Antalya"da olduğunu söyledi.

Soyulan PTT Şubesi"nin görevlisi Erkan Başpınar, soygunun çok kısa sürdüğünü belirtti. Başpınar, “Mesai bitimine yakındı. Yüzünde kar maskesi bulunan silahlı bir kişi geldi. Elindeki poşeti uzatarak masanın üzerindeki daha sonradan 4 bin 300 TL olduğu tespit edilen parayı koymamı istedi. Giderken de masanın arkasına yatmamı istedi. Sonra dışarı çıkıp baktığımda ne yöne gittiğini göremedim. Komşulara söylediğimde onlar da görmemiş. Kamera kayıtlarına göre 20 saniye sürmüş” dedi.

Olaya şahit olduğunu söyleyen 16 yaşındaki S.Ş. ise, “Ben internet kafeye arkadaşıma bakmaya gidiyordum. Ben giderken bu kişi ara sokakta motosikletle uğraşıyor gibi yapıyordu. Kafede arkadaşımı bulamayınca ben geri döndüm. Döndüğümde de yüzünde maske bulunan bu kişi bana silah çekerek uzaklaşmamı söyledi. Ben kaçarken PTT"ye girdi, sonra da motosiklete binerek uzaklaştı” diye konuştu. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

M.D."nin, 5 ayrı gasp, 8 ayrı hırsızlık, bir de kasten yaralama suçlarından sabıkası olduğu ve hakkında kesinleşmiş 30 yıl 2 ay hapis cezası bulunduğu belirtildi. Ayrıca, bu suçlardan dolayı tutulduğu Ankara Çocuk Islah Evi"nden de bir süre önce kaçtığı bildirildi./milliyet