Kongreye, DTP Parti Meclis Üyesi İzzet Belli, DTP Aydın İl Başkanı Osman Dağdeviren, PEN Yazarlar Derneği üyesi Gülçiçek Gültekin ve partililer katıldı. DTP Didim İlçe Örgütünün Genel Kurulu'nda İstiklal Marşı okunmadı. Devrim şehitleri adı altında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Genel Kurulda Atatürk posterinin yer almadığı görüldü. Divan Kurulu oluşturulması ile başlayan kongrenin Divan
Kurulu'nu Osman Dağdeviren, Neslihan Karabıyıkoğlu ve Bilal Süren oluşturdu
Aydın İl Başkanı Osman Dağtekin, kongre sürecini "Partiler doğal olarak kendilerini yenileme, geleceğe dönük siyasal zeminleri sağlamlaştırma amacıyla kongrelerini gerçekleştiriyor. Biz parti yönetimi olarak savaş ortamının son bulmasında kararlıyız. Kongre sürecimize de bu kararlılığı yansıtacağız" dedi.
Olağanüstü bir süreçten geçildiğini anlatan PM üyesi İzzet Belli de bir konuşma yaptı.
Genel Kongre'ye katılan PEN Yazarlar Derneği üyesi Gülçiçek Gültekin de anadiller üzerindeki baskının kaldırılmasını istedi.
Tek liste ile girilen seçimde Medeni Kılıç ve listesi oy çokluğuyla seçildi.
Kılıç, 29 Mart seçimlerinin ardından DTP'nin Didim'de önemli bir potansiyel yakaladığını belirterek "Demokratik Toplum Partisi'nin barış ve demokrasi anlayışını Didim'de güçlendirmeye yönelik girişimlerimiz olacak. Kadın meclisi ve gençlik kolları çalışmalarını başlatacağız" dedi.