2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı, CHP’li Prof. Mehmet Haberal’ın sağlık durumuyla ilgili olarak 2.5 yıl öncesine dönüldü. Kardiyoloji Enstitüsü’nün raporunu M. Akif Ersoy Hastanesi de doğruladı

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, müvekkilinin elektro fizyolojik test için önceki gün Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkinin yapılması gerektiğini ancak cihazların bozuk olması nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini söyledi.
Haberal’ın avukatı Helvacı, müvekkiline 2,5 yıl önce konulan “Supraventriküler Taşikardi” hastalığı tanısının, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından da onaylandığını belirterek, “Bu hastalık ani ölüme sebep olabilir. Hastalığın tespitinden tedavisine takip edilmesi ve bir operasyon gerçekleşmesine ihtiyaç vardır. Bu süreç için İl Sağlık Müdürlüğü, müvekkilimi Çapa’ya sevk etti. Üstelik müvekkilimizin rahatsızlığı stres üzüntü ve baskıyla tetiklenen bir taşikardi türü. Dünyadaki ölüm oranı yüzde 20 olarak gösteriliyor. Ayrıca bu rahatsızlık nedeniyle kalp kapakçıklarında deformasyon ve kalpte yetersizlik de tespit edildi. Kapakçıklarında da tahribata neden oldu” dedi.

Yarın sevk edilebilir

Haberal’ın, elektro fizyolojik test için önceki gün Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkinin yapılması gerektiğini kaydeden Helvacı şunları söyledi:

“Sözlü olarak bize Çapa’daki cihazların bozuk olduğu söylendi. Daha önce birkaç hastanede de çeşitli sebeplerle bu cihazları kullanamamıştık. Cihazlardaki son duruma göre yarın sevk işleminin gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Avukat Dilek Helvacı, hem Adli Tıp Kurumu’nun hem de Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından daha önce Haberal’ın rahatsızlığına dair verilen raporun gerçekleri yansıtmadığının da ortaya çıktığını savundu.

ESRA ALUS / Milliyet