Bursa'da parası ödenmeyen bir porsiyon fasulye yüzünden çıkan kavgadan sonra 40 kişilik öğrenci grubu, 2.5 liralık bir porsiyon taze fasulyenin parasını isteyen lokantayı bastı. Taşların, sopaların havada uçuştuğu kavga görüntüleri güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayda işyeri büyük zarar görürken, olayda bir öğrenci ile işyeri sahibi ve olayı ayırmak isteyen uzman çavuş yaralandı. Öğrencilerin baskını sırasında işyerinde bulunan işyeri sahibinin 6 aylık hamile eşi ile 60 yaşındaki annesi de büyük korku yaşadı.

Olay geçtiğimiz cumartesi günü ağırlıklı olarak Uludağ Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin oturduğu Görükle Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören E.A. adlı öğrenci, Görükle Mahallesi'nde bulunan Seyfullah Dizibüyük'ün lokantasına giderek 3 çeşit yemek söyledi. Patetes, tavuk, bir porsiyon taze fasulye, tatlı ve bir de içecek alan gence hesabın 8.5 lira olduğunu belirten Dizibüyük, öğrencinin parasının çıkışmaması üzerine "7.5 lira ver yeter" dedi. Ancak E.A., fasulye yemediğini söyleyerek 5 lira ödedi. E.A. lokantayı terk ettiği sırada, Seyfullah Dizibüyük annesinin uyarısıyla masadaki tabaklardan fasulyenin yendiğini fark ederek, öğrenciye fasulyeyi yediğini, parayı eksik ödediğini söyledi. Öğrenci ile işyeri sahibi arasında bu yüzden çıkan tartışma küfürleşmeye dönünce; taraflar çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilip ayrıldı. İşyeri sahibi Seyfullah Dizibüyük 6 aylık hamile eşi ve 60 yaşındaki annesi ile müşterilerin bulunduğu işyerine dönüp çalışmaya devam etti.

"40'A YAKIN ÖĞRENCİ LOKANTAYI BASTI" İDDİASI
Ancak iddiaya göre 2 saat sonra toplanan yaklaşık 40 kadar öğrenci, ansızın işyerine baskın yaparak iddiaya göre Dizibüyük ve ailesine saldırdı. Ellerinde bulunan taş ve sopalarla işyerine zarar verip Dizibüyük'e yönelen gençler, bu sırada lokantada bulunan ve olayı engellemek isteyen M.K. isimli uzman çavuşun da hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. Hamile eşi ve annesinin zarar görmesinden korkan Dizibüyük, işyerinden aldığı ekmek bıçağı ile öğrencilerin üzerine yürüdü. Çıkan arbede sırasında bir öğrenci de hafif şekilde yaralandı. Olaylar işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayın ardından gözaltına alınan öğrenciler ve işyeri sahibi, savcılık tarafından serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖĞRENCİ GRUBU "DARP EDİLDİK" DİYE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Olayın ardından gözaltına alınan Seyfullah Dizibüyük serbest bırakılırken, öğrenciler adına ise Öğrenci Kollektifi'ne üye bir grup öğrenci, arkadaşlarının darp edilip haksızlığa uğradığını iddia ederek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan E.A., "Söylediğim 3 adet yemeğin birini getirmediler. Bunu işyeri sahibi de önce kabul etti. Sonra beni kendi arabasına bindirip işyerine getirdi ve hiçbir şey söylemeden tekme tokat vurdu. Benim amacım işyeri sahibinden özür diletmekti. Arkadaşlarımla oraya gittiğimde tavrı yine değişmedi. Yine olay çıkarttı. Yine bize saldırdı biz de bunun üzerine karşılık verdik. İçeriye girerek eline 3 tane bıçak aldı ve etrafa savurmaya başladı. Bir arkadaşımızın bacağına geldi ve yaraladı" iddialarında bulundu.

"2.5 LİRA YÜZÜNDEN ESNAF BUNLARI YAPTI DENMESİ BENİ ÜZÜYOR"
İşyeri sahibi Seyfullah Dizibüyük ise, "Öğrenciyi uyarınca eşimin ve annemin yanında 'Ben taze fasulyenin ne olduğunu nereden bileyim?' diyerek benimle dalga geçti. Parasını da almadan kovdum ancak bana küfür etmeye başladı. Peşinden koşunca kaçtı. 2 saat sonra 50-60 kişilik bir grup işyerine geldi, ben 'bu olay nedir' diye soracaklarını düşünürken onlar hiç kadın çoluk çocuk müşteri demeden fiziki saldırıya başladılar. Güvenlik kameraları tüm olayı görüntüledi. Biz ekmek kavgamızın mücadelesini verirken arkamızdan 'esnaf 2.5 lira yüzünden bunları yaptı' deniliyor. Bunlar bizi derinden yaralıyor. Ben üniversite öğrenci temsilciliği yapmış bir kişiyim ama bunların hiçbir öğrenciyi temsil ettiğini düşünmüyorum" dedi.

Olay sırasında işyerinde bulunan Dizibüyük'ün kayınvalidesi Azize Aykuç ise, damadının darp edildiğini ve dudağının patladığını, göğsüne de kaldırım taşı attıklarını öne sürdü. 6 aylık hamile Perihan Dizibüyük ise, "Kendimden çok içeride müşterilerim vardı, onlar için korktum. Bir bebek bekliyoruz, eşimi de düşünerek attım kendimi ortaya. Böyle bir şey kesinle beklemiyorduk, çok şaşırdık" dedi.