İbrahim Tatlıses'in tedavi gördüğü hastanede, kafeteryaya bırakılan bavul görevlileri teyakkuza geçirdi. Bavulun sahibi, Tatlı Ailesi'nin bir tanıdığı çıktı

İbrahim Tatlıses'in, Maslak Acıbadem Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Hastanede dün bavul gerilimi yaşandı. Soğuk hava nedeniyle kimsenin oturmadığı kafeteryaya, çantayla gelen bir vatandaş görevlilerin dikkatini çekti. Yemek için içeri giren şahıs, çantayı dışarıda bırakınca polis ve görevliler harekete geçti. Sahibinin GBT'sine bakıldı. Vatandaş, 'Urfa'dan geldim, aileyi tanıyorum' dedi. Aileyle görüşüldü, kişinin tanıdık olduğu anlaşıldı, ancak kimlik tespiti için emniyete götürüldü.

HASTANEDE 'KOÇ' KRİZİ

Tatlıses'in Urfa'dan gelen hemşerileri, getirdikleri koçu hastane girişinde kurban etmek istedi. Ancak güvenlik 'Ne yapıyorsunuz, burada kurban kesilir mi?' diye tepki gösterdi. Koç, hastane dışında kesildi. Başhehim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sanatçının durumunun iyiye gittiğini, müzik dinletildiğini söyledi. Financial Times ise Tatlıses'i 'Türkiye'nin Frank Sinatra'sı olarak tanımladı, saldırı için 'Türk iş dünyasının karanlık tarafını hatırlattı gibi görünüyor' dedi.

2. Suikaste krokili hazırlık

TATLISES'e yönelik saldırıda çarpıcı gelişme. Olayın PKK bağlantısına ilişkin gözaltına alınan ve Kuzey Irak'tan geldiği belirlenen N.Ş.'nin bilgisayarından sanatçının tedavi gördüğü hastanenin krokileri çıktı. Tatlıses'in odasına kadar detaylı çizimler yapılmış, hastanenin güvenlik durumu hakkında notlar tutulmuş. Google Earth'ten de görüntüler indirilmiş. Önceki gün tutuklanan azmettirici Abdullah Uçmak'ın evindeki bir ilaç kutusunda, PKK bağlantılı avukat R.M.'nin mail adresi ve telefon numarasının yazılı olduğu tespit edilmişti. R.M.'ye, saldırıdan 2 gün sonra gelen maillerde Tatlıses, 'AKP'ye yakınlaştığı' için ihanetle suçlanmış 'Nihat arkadaş, yarım kalan işi halletsin' ifadesi yer almıştı. R.M.'nin bu mailleri de BDP İl binasındaki bilgisayardan okuduğu öğrenildi. Önder ŞUŞOĞLU

TERÖR İZİNE 4 tutuklama

SALDIRININ PKK bağına ilişkin gözaltına alınan avukat R.M. ile 3 kişi tutuklandı... Olay sonrası, Uçmak ekibinin dışında 9 kişi de gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü serbest kaldı. Avukat R.M. ile 4 kişi 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. R.M. ile 3 kişi tutuklanak cezaevine gönderildi. Eylem hazırlığında olduğu iddia edilen grubun, takip altında olduğu, saldırıya ilişkin bağlantı sonrası gözaltına alındıkları öne sürüldü.
Vali Hüseyin Avni Mutlu 'Bağlantılar üzerinde titiz çalışıyoruz. Tüm detaylarını çözeceğiz' dedi. Seda KILIÇ

Sen de iyi olacaksın patron

SİLAHLI saldırıda Tatlıses'le birlikte yaralanıp önceki gün taburcu olan Buket Çakıcı dün 10 yıldır yanında çalıştığı patronunu görmek için hastaneye döndü. Sağlık durumunun iyi olduğu gözlenen Çakıcı'ya ablası ve koruma görevlileri eşlik etti. 2 koruma bir an olsun Çakıcı'nın yanından ayrılmadı. Ziyaret sonrası kontrolden geçen Çakıcı, yine ablası ve korumalarıyla hastaneden ayrıldı.

Emin BABACAN/Abdullah MALKOÇ / Akşam