Bu sene 29 Şubat- 4 Mart 2012 tarihleri arasında altıncısı kez düzenlenecek olan ve ilk kez programında uzun metrajlı filmlere de yer veren Uluslararası 2.el Film Festivali ‘Futbol Konsepti’ ile sinemaseverlere yeniden merhaba demeye hazırlanıyor.
Festival 29 Şubat 2012 günü saat 18:00’da Büyülü Fener 1. salonda gerçekleştirilecek açılış gecesiyle başlayacak. Törende Ankara’nın simgelerinden olan Gençlerbirliği Spor Klübü Başkanı İlhan Cavcav’ın yaşamını anlatan ve yönetmenliğini Alper Tunga Özdemir’in üstlendiği ‘Büyük Başkan’ belgeseli gösterilecek. Açılış gecesine belgesele konu olan İlhan Cavcav’ın yanı sıra spor takım tam kadro olarak katılacak.
Bu yıl festival ilginç bir etkinliğe daha imza atacak. Uğur Vardan’ın kaptanlığındaki SİYAD takımı, Gençlerbirliği teknik kadrosu bir futbol turnuvası ile karşı karşıya gelecekler. Maçlar ANKAmall Alışveriş Merkezi açık otopark alanında oynanacak. Fakat festival ruhuna uygun olarak takımlar birinci değil, ikinci olmak için yeteneklerini ortaya koymaya çalışacaklar. Karşılaşmalar festivalin basın sponsorlarından olan NTV Spor tarafından da yayınlayacak.