Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Ahmet Ertürk, İl Başkanı Sadık Atay, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, İl yönetim kurulu üyeleri, AK Partili belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen Danışma Toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşından sonra toplantıyı yönetecek Başkanlık Divanına Sadık Atay, Ali Ertürk, Nesibe Koyuncu, Rasim Avcı ve Serap Uyar getirildiler.

Açılış konuşmasını yapan Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk; “3 Ekim de yapılan büyük kurultayda Başbakanımız seçim startı vermişti. Verilen start üzerinde ilçe danışma kurullarımız toplanarak partimizin daha da büyümesi için alınacak tedbirleri, kendi aramızdaki sorunları dile getirerek aramızda tartışacağız. Uygun gördüklerimizi Ankara"ya taşıyacağız, partimizin dinamiğini eksiksiz sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Genel merkezimizin de istediği budur” dedi.

İkinci konuşmayı yapan AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk; “1 Ekim"den bu yana Ankara da çok sıcak siyaset gündemi yaşıyoruz. Artık Türkiye"nin komşularıyla geçinecek sıkıntılı dönemi geride kalmıştır. Ermenistan"la 90 yıllık aramızdaki düşmanlığı kaldırdık. Donukluğu ve durgunluğu aştık. Komşularımızla husumet içinde yaşamamak tek amacımızdır. Biz muhalefete kulak vermiyoruz. Çünkü onlar çözümsüzlüğü çözüm gibi göstermek istiyorlar. Tüm dünyanın dikkatle izlediği Türkiye bir "Açılım" dönemine girmiştir. Bakınız Yunanistan Başbakanı bile Türkiye"nin Ortadoğu"da artan ağırlığı karşısında seçilmesinden 48 saat geçmeden Türkiye"ye gelme lüzumu hissetmiştir.

Muhalefetin ulu orta söyledikleri Azeri Türklerini ihmal ettiğimiz külliyen yalandır. Türkiye barış yolunda Azerileri kucaklayarak güvenlerini istismar etmeden yoluna devam edecektir. Dünya İran"ı dışlarken Türkiye"nin bu komşusu ile iyi ilişkiler kurmasını dünya hayretle izlemektedir. Biz dış siyasetimizde Irak ve Afganistan istilasına katılmadık. Amerikalıların Güney Doğuyu geçiş yolu olarak kullanmasına izin vermedik. Bu onurlu dış siyasetimizle dünyada vazgeçilmez bir ülke olduk. 580 km uzunluğunda 3 km genişliğindeki Suriye sınırını mayından temizleyip hem zengin petrol kaynaklarını değerlendireceğiz hem de Dünya"ya örnek olacak organik tarım çalışmalarını yapacağız. Ayrıca bizi Kıbrıs"ı satmakla suçluyorlar. Kıbrıs"ı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Dünya da 1 devlet tanırken bugün Kıbrıs Türk Cumhuriyetini 9 devlet tanımıştır, 16 devlette elçilikler seviyesinde ilişki kurmuş durumdadır. Size son olarak "Yüreği dağlanan ağıtlarını Türkçe ve Kürtçe yapan Annelerin ızdırabını dindireceğiz" diyoruz.. Bir de devletin en üst seviyesindeki siyasetin ulu orta yapılmadığı ve yapılmayacağını belirtmek isterim. Sayın Başbakanımızın Sayın Deniz Baykal"la kameralar altında konuşma isteğini demokrasimizin ve siyasetimizin geleneklerine uymadığını Başbakanımız belirtti. Bu görüşme mutlaka olacaktır. Bu Açılım projesi sadece AK Partinin değil 72 milyon Türkiye"nin açılımıdır.” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk"ün konuşmasının ardından Nazilliye bağlı Pirlibey kasabasından AK Partiye geçen 10 kişinin parti rozetlerini milletvekili Ahmet Ertürk, İl Başkanı Sadık Atay ve protokol üyeleri taktı. Danışma Kurulu, basına kapalı olarak parti üyeleri ile toplantıya devam etti./iha