Düzenlenen Sertifika töreninde İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Nazilli ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, Müdür Yardımcıları Tayfun Özkan ve Şakir Taşkıran katıldı.
Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, “Arapça Kursuna katılan kursiyerlerimizden 18 öğrencimiz Arapça sertifikası almaya hak kazandı. Yine elde edilen bilgiler ışığında Anadolu Üniversitesi Acık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön lisans programında okuyan 13 öğrenci mezun olurken 10 öğrenci de bir üst sınıfa geçmiştir. Bu da bizim için sevindirici bir olaydır. Bizden istek olduğunda kurslarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Nazilli ilçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, “Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü ve Nazilli Müftülüğümüz ile ortaklaşa düzenlenen Arapça Kursumuzun ikinci bölümü başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Kuruluşundan bu güne kadar halka götürdüğü hizmet anlayışını her geçen gün biraz daha geliştiren ve en iyiye götürme anlayışından taviz vermeyen Başkanlığımız, personelinin eğitimine ayrı bir önem vermekte, kendilerinden beklenen verimi artırmaya, onların eğitim seviyelerini yükseltmeye çalışmaktadır. Bu bağlamda bizler de kurum personeli olarak halka hizmette ve iletişimde önemli bir yeri olan mesleki yüksek eğitim alma gayreti içerisindeyiz. AÖF İlahiyat Ön lisans programında öğrenim gören birçok arkadaşımız yabancı dil dersinden başarısız olmuşlardır. Yabancı bir dil, en iyi o dilin konuşulduğu ülkelerde öğrenilir. Ayrıca bir yabancı dil gezisi, yabancı dil bilginizi günlük hayatta kullanma imkanı sağlar. Fakat takdir edersiniz ki bizler bu imkanlara sahip değiliz. Bu açığımızı ve derslerdeki başarımızı açılan bu kurs ile giderdik.Ayrıca; İlahiyat Ön lisans programını bitiren arkadaşlarımızdan bazıları İLİTAM (İlahiyat Lisans Tamamlama Programı)"na devam etmek üzere dikey geçiş sınavı için müracaatlarını yapmışlardır” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından kursu tamamlayanlara sertifikaları, İlçe Müftüsü Sula tarafından verildi.