Türkiye Büyük Millet Meclisi"nin kuruluşunun 90.Yıldönümü nedeniyle Başkanlık Divanı Anıtkabir"i ziyaret etti. Çocuk bayramında TBMM"nin heyetindeki çocukları temsilen ise AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman"ın kızı Sena Akman yer aldı.

Anıtkabir"deki tören saat 09.15"de başladı.

Aslanlı Yol"un başında toplanan TBMM heyetine Anıtkabir"e ters taraftan giren Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile aynı partinin Batman Milletveli Bengi Yıldız basına yakalandı. Sorulara gülerek yanıt veren iki vekil, "Burası kestirmeymiş. O yüzden burdan geldik" diye espri yaparak Aslanlı Yol"dan tersten giderek törene yetiştiler.

Anıtkabir"i ziyaret eden heyettin başında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin bulunurken, başkanın hemen arkasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ana Muhalefet Lideri Deniz Baykal yer aldı. Heyetin en renkli ismi ise mavi kıyafetiyle dikkat çeken ve çocukları temsil eden AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman"ın kızı Sena Akman"dı.

Mozole"de saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Ancak dışardaki tören alanında bulunan askerlerin gür sesi tüm vekillerin sesini bastırdı. Tören sırasında zaman zaman Başbakan Erdoğan ile TBMM Başkanı Şahin"in sohbet ettiği görüldü.

Milliyet