Akdeniz Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa
genelinde verilen "Erasmus Hayatboyu Öğrenim Ödülü"ne layık görülen 10 üniversite arasında yer aldı.


Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Erasmus Kurum Koordinatörü Tuğçe Çiftçibaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa genelinde verilen "Erasmus Hayatboyu Öğrenim Ödülü" kapsamında Akdeniz Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi"nin ilk 10 arasında yer aldığını bildirdi.


Öğrenci ve öğretim elemanı değişimini esas alan programa üye 31 ülkenin, üç ay ile bir yıl arasında değişen sürelerde diğer ülkelerden öğrenci ve öğretim elemanını ağırladığını belirten Çiftçibaşı, programa katılan öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde, öğrenim hayatlarına hiç ara vermeden devam edebildiklerine işaret etti.


Programa altı yıl önce dahil olan Akdeniz Üniversitesi"nin çalışmalarının ulusal bazda iki kez başarılı uygulama seçildiğini vurgulayan Koordinatör Çiftçibaşı, "Erasmus Hayatboyu Öğrenim Ödülü"ne ise öğrenci değişimi yapılan
Erasmus ile 15- 30 yaş gençlerin dahil olduğu Gençlik Programı"nı (Avrupa Gönüllü Hizmeti) birbiriyle bağlantılı olarak sürdürdüğümüz için layık görüldük" diye konuştu.


23 ülkeden 85 üniversitenin arasından sıyrılarak iki Türk üniversitesinin ilk 10"a girdiğini ifade eden Çiftçibaşı, ödüllerin, 6-7 Mayıs 2009"ta AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti"nin başkenti Prag"da verileceğini söyledi.
Çifçibaşı, iki üniversitenin başarılı uygulamalarının ayrıca Avrupa Komisyonu"nun Erasmus Başarı Öyküleri 2009 Kitabı"nda da yer alacağını bildirdi.


Avrupa Birliği ülkeleri arasında 20 yıl önce başlayan Erasmus Öğrenci Değişimi Programı"na 2003 yılında Türkiye"den pilot seçilen 15 üniversite dahil oldu.