Öğrencisi olmadığı gerekçesiyle kapatılan, kullanılmadığı için harabeye dönen, hayvanların barındığı, bu eğitim- öğretim yılı başında atanan sözleşmeli 2 öğretmen ve veliler sayesinde, bakım ve onarımı yapılan okulda 11'i anasınıfı öğrencisi 22 öğrenci, karde aldı.

Çumra İlçesi'ne bağlı Apa Beldesi'ndeki Yeni Mescit İlköğretim Okulu, öğrenci olmadığı gerekçesiyle 15 yıl önce kapatıldı. Belde halkı da o yıldan sonra çocuklarını taşımalı sistemle çevre okullara ya da kent merkezindeki yatılı ilköğretim okuluna göndererek eğitim verilmesi sağlandı. Küçük yaştaki çocukların yurtlarda ve taşımalı sistemde güçlük çekmesi üzerine belde halkı durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Yapılan girişimler sonucu anasınıfı ile ilköğretim 1- 2 ve 3'üncü sınıftaki öğrencilerin daha önce kapatılan Yeni Mescit İlköğretim Okulu'nda eğitim görmesine karar verildi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli olan anasınıfı öğretmeni 26 yaşındaki Mehmet Salih Kılıç ile sınıf öğretmeni 27 yaşındaki İbrahim Keklik'i, 2011- 2012 eğitim öğretim yılı başında Yeni Mescit İlköğretim Okulu'na atadı.

Atanıp okula geldiklerinde 2 sınıf ve 5 sıra bulunan okulun camları ve kapılarının kırık, bakımsızlıktan harebeye dönüşmüş, hatta zaman zaman hayvanların barındığını gördüklerini anlatan Salih Kılıç, velilerinde desteğiyle okulun bakım ve tadilatını yaptıklarını söyledi. Kırık olan ve cam kapıları tadilatını yapıp, boyadıklarını belirten Kılıç, "Biz ve veliler, para toplayıp okulu eski görünümüne kavuşturmaya çalıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü'de gerekli desteği sağladı. Okulun her santimetresinde köylülerin emeği var. Öğrenciler artık bir okula kovuştu. Şu an onlarla birlikte bugün karne heyecanı yaşıyoruz" dedi.

SINIFIN HALILARINI CAMİDEN ALDIK

Beldedeki caminin kullanılmayan halıları alarak sınıflara döşediklerini ifade eden Salih Kılıç, şunları söyledi:

"Okulun bakım ve tamirini yaptıktan sonra ana sınıfındaki çocuklar için oyuncak dahi yoktu. Sopa bulup onu oyuncak olarak kullandık. Zamanla kendim ve velilerin desteğiyle oyuncak aldık. Şu an okulumuz ve öğrencilerimiz iyi bir seviyeye yükseldi. Öğrencilerimin hepsi başarılı çocuklar. Okulu baştan yarattık. Bu çocuklarda gelecek var. Benim ilk tecrübem olmasına rağmen ben hayatımdan memnunum. Bu çocuklar için elimden ne gelirse yapacağım."

Öğrencilere eğitimin yanı sıra sosyal aktiviteler de yaptırdıklarını belirten Kılıç, her hafta sosyal bir faaliyet yapmaya çalıştıklarını böylelikle öğrencilerin başarılarının daha da arttığını söyledi.

BUGÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN EN MUTLU GÜNÜ

Harabe haldeki binayı yeniden okula dönüştürdüklerini, mutlu olduklarını ifade eden İbrahim Keklik de "15 yıl kapalı kaldığı süre içinde zaman zaman milli eğitim, kadrolu öğretmen atamış. Ama onlar durumu görüp görev yapmayınca, çocuklar da öğretmensiz kaldıkları için ilçe veya ildeki okullara gitmiş. Biz iki arkadaş olarak velilelerle birlikte fedekarlıkta bulunarak okulu çiçek gibi yaptık. Bu okulda 16 yıl sonra yeniden karne verilmesi bizim için paha biçilemez bir mutluluk. Bugün öğrencilerimizinde en mutlu günü. Biz de onlarla birlikte mutlu oluyoruz. Onları teşvik etmek için ise hediyelerle ödüllendiriyoruz. Kendi okulumuzu kendimiz kurduk" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

15 yıl sonra okullarına tekrar kavuştukları için mutlu olduklarını belirten öğrenci velisi 29 yaşındaki Pınar Çukurkavak, şunları söyledi:

"Okulumuzun açılması, çocuklarımız için büyük bir mutluluk. Onların sevinmesi bizimde sevinmemize neden oluyor. Çocuklarımız eskiden evlerden çıkmıyordu. Şimdi ise sosyalleşiyorlar. Okulda farklı yeteneklerini geliştirme şansı buluyorlar. Milli eğitim bakanlığından ricamızda var. Okulumuzun bazı ihtiyaçları için bizlere yardımcı olsunlar."

Karnesini alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, aileler de bu mutlu günlerinde çocuklarını yanlız bırakmadı. Aileler yanlarında getirdikleri yiyecekleri, öğrencilerle birlikte yedi.