2 numarayı deviren adam CHP adayı... AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında ""Hayali ihracat"" raporu hazırlayan Gümrük Başkontrolörü Bayram Çolak, CHP"den milletvekili adayı oldu. Çolak"ın raporu Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmış ve Fırat Genel Başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı.

AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat"ın ortağı olduğu Menas şirketi hakkında ""Hayali ihracat"" suçlamasında bulunarak, rapor hazırlayan Gümrük Müsteşarlığı Başkontrolörü Bayram Çolak CHP"den milletvekili adayı oldu. Çolak"ın raporu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmış ve Fırat Genel Başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı.

Çolak, Kılıçdaroğlu'nun siyasetteki yıldızını parlatan bürokrat oldu. Kılıçdaroğlu, grup başkan vekili olduğu 2007"de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Menas adlı şirketini "Uluslararası organizasyonla hayali ihracat yapmak, kamu kurumlarına ait sahte mühürler kullanmak ve kamu görevlileri yerine sahte imza atmak" ile suçlamıştı.

UĞUR DÜNDAR"LI DÜELLO


Kılıçdaroğlu ile Fırat, Uğur Dündar yönetimindeki açık oturumda kozlarını paylaştı. Kılıçdaroğlu bu düello sırasında Başkontrolör Bayram Çolak"ın Mersin Cumhuriyet Savcılığı"na gönderdiği raporu açıklamıştı. Raporda, firmanın Türk gümrüğü ve Ukrayna gümrüğüne verdiği faturalar arasında ""Kıymet farkı"" bulunduğu, mühürler ile kamu görevlilerinin imzalarının da sahte olduğu vurgulanmıştı.

Fırat ise, raporun kasıtlı yazıldığını savunarak ""Raporu yazan kişi geçmişte CHP"nin Diyarbakır milletvekili adayı olmuştu. Şirketteki görevimden ayrıldım ortaklığım sürüyor. Ortada alınmış bir KDV iadesi yok"" demişti. Bir süre sonra da Genel Başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı.

Gazeteport