Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın girişimleri sonucu 1 yıl önce Ağcıkişi Mahallesi'nde bulunan Eski Endüstri Meslek Lisesi binasını satın alan ve 2 milyon liralık yatırım yapan Federal Mir Tekstil Fabrikası ortaklarından İbrahim Karataş, Taşköprü'ye büyük ümitlerle geldiklerini ancak 150 çalışana ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Fabrikanın üretime başladığında çalışan sayısının 100 olduğunu ve bu sayıyı ancak 125 kişiye kadar çıkarabildiklerini kaydeden Karataş, Kastamonu il merkezinden işçi getirmeye çalıştıklarını fakat ulaştıkları sayının yetersiz olduğunu belirtti. Fabrikada 300 kişinin aynı anda çalışabileceği bant sistemi kurduklarını fakat çalışan sayısının 60'a düştüğünü belirten Karataş, sorunun çözümü için yardım çağrısında bulundu.

İşçilerin asgari ücret aldığını ve sigortalarının yapıldığını anlatan fabrika ortaklarından Karataş, Damat, LCW, Pierre Cardin gibi dünyaca ünlü firmalara gömlek diktiklerini fakat firmaların taleplerini karşılayamadıkları için fabrikayı devretmek yada kapatmak zorunda kalacaklarını dile getirdi.

İŞKUR Kastamonu İl Müdürlüğü yetkilileri ise kentte işsizlik olmadığını, çalışmak isteyen herkese alternatif iş sunabildiklerini belirterek, ancak kimilerinin kamuda çalışmak için ısrar ettiğini hatırlattı.
AA