Üzerinden Nurhak Tekinoğlu adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Aktürk, yanında bulunan Hayrettin Canpolat’la birlikte gözaltına alındı.
 
Geçtiğimiz ay Diyarbakır’da çalıştığı bankaya ait 4 milyon doları İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına götürürken araçta bulunan mesai arkadaşını tabancayla etkisiz hale getirip bagaja kilitleyen Selahattin Canpolat (26), içerisinde 2 milyon dolar bulunan torbayı alıp kayıplara karışmıştı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Diyarbakır polisi, Selehattin Aktürk’ü ve yakınlarını teknik takibe aldı. Günlerce Aktürk’ün izini süren polis, Aktürk’ün Alanya’da olduğu istihbaratını aldı.
 
KEBAP YERKEN YAKALANDI
 
Diyarbakır ve Alanya polisi ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Aktürk’ü gün boyunca takip etti. En uygun zamanı bekleyen ekipler, saat 18.00 sıralarında ilçe merkezinde bulunan kebapçı dükkanına baskın düzenledi. Yemek yediği sırada polisin içeri girmesi üzerine ne olduğunu anlayamayan Selahattin Aktürk ve yanında bulunan Hayrettin Canpolat gözaltına alındı. Üst aramasında Nurhak Tekinoğlu adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Aktürk ve Canpolat emniyete götürüldü.
 
 
130 BİN EURO ELE GEÇİRİLDİ
 
Firari Aktürk’ü evinde sakladığı iddia edilen Emrah G. ve Aktürk’ün Elazığ’daki akrabalarının iki ayrı banka hesabına 10 bin TL ve 3 bin 500 TL para yatırdığı tespit edilen Ali K.’da gözaltına alındı. Ali K.’nın evinde yapılan aramalarda ise 500’lük banknotlar halinde 130 bin 500 Euro ele geçirildi. Paranın geri kalanının bulunması için Diyarbakır ve Elazığ’daki bazı adreslere baskın düzenlendiği belirtildi. Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a götürülecekler.
 
DHA