Diyarbakır"da 14 yaşlarında imam nikâhı kıyılan iki kız çocuğu, 15 yaşında 3 gün arayla doğum yaptı. Kadın ve Doğum Hastanesi"nde anne olan iki çocuk, rızalarıyla “evlendiklerini” söylediler. Savcılık soruşturma başlattı

DİYARBAKIR"ın Çınar İlçesi"nden 2009"da henüz 14 yaşındayken evlenen S.A., 16 Temmuz 2010"da doğum sancıları başlayınca Diyarbakır Kadın ve Doğum Hastanesi"ne kaldırıldı. Henüz 15 yaşında erkek çocuğu dünyaya getiren S.A., kendi rızasıyla amcasının oğlu Mehmet A. ile imam nikâhı kıydıklarını ve şikâyetçi olmadığını söyledi. 23 yaşındaki Mehmet A. ise, “S.A. kendi rızasıyla benimle birlikte yaşıyor. İmam nikâhlıyız” dedi. İfadeleri alınan S.A."nın anne ve babası da, kızlarının yaşının büyük olduğunu, ancak nüfusa geç kaydedildiğini ileri sürdüler.
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Organize Sanayi Köyü"nde pazar günü doğum sancısıyla Kadın ve Doğum Hastanesi"ne kaldırılan 15 yaşındaki H.E. de, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. H.E."nin de aynı şekilde akrabası ile birlikte nikâhsız yaşadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

HT