ANTALYA"da eşi 45 yaşındaki Zübeyde Dinç'i, boğazını sustalı bıçakla keserek öldürdükten sonra, 4 yaşındaki oğlunu baldızına teslim edip kaçan ve bir süre sonra yakalanan 47 yaşındaki Hasan Dinç, eşini bir gün içinde 2 kez banyo yaptığı için öldürdüğünü söyledi. Dinç, eşinin, “Evet seni aldatıyorum. Başkalarıyla yattım geldim ve gusül abdesti aldım, var mı diyeceğin” sözü üzerine çılgına döndüğünü belirtti.
Varsak Karşıyaka Mahallesi Güldal Sitesi 1. Blok 12'nci katta oturan Hasan Dinç, geçen pazar günü öğle saatlerinde eve geldi. Bir aydır işşiz olan Hasan Dinç, evinin banyosuna soktuğu eşi Zübeyde Dinç'in boğazını sustalı bıçakla kesti. Zübeyde Dinç olay yerinde yaşamının yitirirken, Hasan Dinç yanına aldığı oğlu 4 yaşındaki Yasin'i baldızının evine götürdü. Baldızına “Zübeyde'nin işini bitirdim, sırada daha iki kişi var” diyen Hasan Dinç, daha sonra evden ayrıldı. Hasan Dinç, olaydan birkaç saat sonra bir akrabasının evinde yakalanarak gözaltına alındı. Dinç, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

"POLİS" DİYE TANITTIĞI KİŞİ KAHVECİ ÇIKTI
Hasan Dinç polisteki ifadesinde bir ay önce işten ayrıldığını belirterek şunları anlattı:
“Bir süre önce Konya"dan Antalya"ya taşındık. Konya"dayken evimin geçimini ben yapıyordum. Ancak burada iş bulmak zorlaştı. Otogarda ayakçılık yapıyordum. Ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık 1 ay önce işten çıkartıldım. Bu arada eşim Ahmet Bıçakçı diye birisiyle tanışmış. Bana "Senin iş bulmana yardımcı olabilir. Adam polismiş" dedi. Ahmet Bıçakçı bizim eve geldi ve ona sofra kurduk. Ancak adamın kahvehane işlettiğini öğrendim. O gittikten sonra eşime "Bu adam polis filan değil. Bu adam kahveci bize ne işi verecek? Bu adamla bir daha görüşme" dedim. Eşim "tamam" dedi ama bu görüşmeye devam etmiş.”

"SABAH ERKEN ÇIKIP GELDİ, DUŞ ALDI"
İfadesi alındığı sırada oldukça sakin olan Hasan Dinç"in polislerden sık sık çay istediği öğrenildi. İfadesinde eşinin cep telefonu almasının ardından çok değiştiğini belirten Hasan Dinç, şöyle devam etti:
“Cep telefonunu bana göstermiyor, gizli gizli konuşuyor. Cep telefonunun pin kodunu söylemiyor. Zaten açmasını da bilmem. Derken bir gün bu telefonu unuttu ve ben telefonu karıştırırken Ahmet isimli birisinin cevapsız aramalarını gördüm. Bunu sorduğumda eşim, bir kere "nasılsın" demek için aradığını söyledi. Biz kavga ettik. Eşim Varsak"ta yine Ahmet adlı birisiyle ortak dükkan açtı. Bir süre sonra burayı kapatıp baharatçı dükkanı açtılar. Ben evdeydim o sıralar ve iş arıyordum. Ama içime bir kurt düşmüştü. Dükkanı erken kapatmalarına rağmen eve geç geliyordu. Olay gecesi büyük oğlan ablasında kalacaktı. Eşim saat 20.00 gibi eve geldi. Biz küçük oğlanla yemek yemiştik. Televizyon izlediğim odada divanda yattı. Ben biraz daha televizyon izledim ve aramız gergin olduğu için odama gidip yattım. Beni aldattığı ile ilgili kafamda kurup durdum. Saat 03.00 gibi uyumuşum.”
Sabah erken saatlerde kapının sesini duyup uyandığını belirten Hasan Dinç, “Kalkıp hemen fırladım yanına gittim. Üzerindeki kıyafetler geceki kıyafetler değildi. Eve geldiğinde üzerindeki kıyafetlerle yatmıştı. Ama şimdi dışarıdan gelirken, siyah eşofmanlar vardı üzerinde. "Nereden geliyorsun" dedim, "Dışarı çıktım, hemen girdim" dedi ve banyoya gitti. Bu beni deli etti. "Kesin beni aldatıyor ve gusül abdesti almak için banyoya gitti" diye düşündüm” dedi.

"SENİ ALDATIYORUM" DİYİNCE
Ardından eşinin giyinip çıktığını ve öğleden sonra eve geldiğini belirten Dinç, şöyle devam etti:
“Eve geldiğinde yine doğruca banyoya gitti. Oğlum Yasin içeride televizyon izliyordu. Ben arkasından girdim. Eşim duşunu almış kurulanıyordu. Nereden geldiğini ve neden duş aldığını sordum. Önce çalıştığı için terlediğini, bu yüzden duş aldığını söyledi. Ben buna inanmadım ve "Kış günü ne terlemesi bu" dedim. Birden bağırmaya başladı. "Evet seni aldatıyorum. Başkalarıyla yattım geldim ve gusül abdesti aldım var mı diyeceğin? Sen erkek misin?' dedi. Banyodan çıktım, yatak odasına gittim, yastığın altına koyduğum ve olaydan bir süre önce bir pazarcıda beğenip 6 liraya satın aldığım açılır kapanır bıçağı aldım. Önce karnına sapladım. Sonra boğazına vurdum. Ben boğazına vurduğumda zaten yerler kan olmuş ve kana bastığı için kaymış olabilir. Cansız bakıyordu. Ayaklarım ve çoraplarım kan oldu. Çıkardım üzerimi değiştirdim.”
Elinde kanlı bıçakla banyodan çıktığında küçük oğlu Yasin'in odadan çıkıp "Bıçakla ne yaptın baba" diye sorduğunu, kendisinin de "Birşey yok oğlum" dediğini belirten Hasan Dinç, “Ardından üzerimi değiştirip, oğlumu kucakladım evden çıktım. Gerisini biliyorsunuz” dedi.
4 çocuk babası Hasan Dinç"in iki kızını geçen yıllarda evlendirdiği, 13 yaşındaki oğlunun o gün evli kızında kaldığı için evde olmadığı, 4 yaşındaki oğlu Yasin televizyonda çizgi film izlerken cinayeti işlediği belirlendi.

MİLLİYET