Yüksekova'da askeri birlikteki muhimmat patlamasında 4 asker şehit oldu. Gümüşhane'de de devrilen askeri araçta 1 asker şehit olurken 12 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kaza sonucu meydana gelen muhimmat patlamasında 4 asker şehit oldu.Gümüşhane'de askeri araç devrildi, 1 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi yakınlarında bulunan askeri birlikteki atış alanı yakınında bulunan patlamamış bir mühimmatın kaza sonucu infilak etmesiyle 4 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Patlamada şehit olan askerler Bahadırhan Solak (İstanbul), Mustafa Kayan (Kahramanmaraş), Hakan Azkın (Nevşehir) ve Ata Can'ın (Mardin) cenazeleri, helikopterle Van'a, oradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

HASTANEYE YETİŞTİRİLEMEDİLER

Hakkari Valiliği, olayın saat 10.00 sıralarında Yüksekova'daki Dağ ve Komando Tugayı'na ait kışla içerisinde meydana geldiğini açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklamada, “Atış alanı yakınında bulunan patlamamış bir mühimmatın kazaen patlaması sonucunda 2 asker olay yerinde, 2 asker de askeri helikopterle sevk edildikleri Hakkari Asker Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir” denildi. Hakkari Valiliği açıklamasında, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Olay dün saat 08.00 sıralarında Zigana Tüneli'nin Torul ilçesi çıkışında meydana geldi. Trabzon'dan Gümüşhane yönüne giden 48'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri konvoydaki bir kamyon, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Kazada, kamyonda bulunan 13 asker çeşitli yerlerinden yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Amasya nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Caner Mert, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Olay sonrasında bazıları yoldan geçen otobüslerle, bazıları da ambulanslarla taşınan yaralı askerlerden Cüneyt Avcı, Gürkan Taştan, Uğur Yıldırım, Mehmet Çetin Mızrak, Emrullah Kaya, Şahin Coşkun, Ali Yağız ve Ömer Aykut Atacan Gümüşhane Devlet Hastanesi, Ahmet Odabaşı, Kadir Bozöyük ve Eyüp Ataçlar Torul Devlet Hastanesi ve Zülfikar Kalender de Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

VALİ İNCELEME YAPTI

Kaza yerinde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, gerekli soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi. Bu arada ilk incelemelere göre askeri aracın sürücüsünün yola düşen bir kaya parçasından kaçmak isterken direksiyon kontrolünü yitirdiği, yolun kaygan olması nedeniyle de aracın takla attığı belirtildi.

Tezkeresine 14 gün kalmıştı

Yüksekova'da muhimmat patlamasında şehit olan 4 askerden, Nevşehirli Jandarma Komando Er Hakan Azkın'ın tezkeresine 14 gün kaldığını belirten yakınları gözyaşına boğuldu. Çat Beldesi'nde oturan Azkın ailesine, acı haber jandarma tarafından verildi. Yakınları Hakan Azkın'ın şehit düşmesi ardından evin önüne büyük bir Türk bayrağı astı. Azkın'ın cenazesi askeri uçakla Kapadokya Havalimanı'na, ardından beldeye getirilerek, törenle toprağa verildi. Şehit Azkın'ın evi, yakınları ve belde sakinleri tarafından başsağlığı için ziyarete gelenlerle dolup taşarken, şehit erin çiftçi babası Ahmet ile annesi Rukiye, ağabeyi Hasan gözyaşlarına boğuldu. Şehit erin ağabeyi, “Kardeşimin tezkeresine 14 gün vardı. İzine bile gelmek istemedi. Kendisiyle telefonla sık sık konuşuyorduk. En son çarşamba günü görüştük. Bu sabah bir ambulansla evimize gelen jandarmalar acı haberi verdi. Kardeşimin bomba patlaması sonucu şehit olduğunu söylediler. Vatan sağolsun” dedi. Şehit erin yakınları, Hakan Azkın'ın annesi Rukiye'ye gönderdiği son mektubunda, “Ben galiba şehit olacağım. Hakkınızı helal edin. Şehit olunca, kulağıma şehit olduğumu seslen anne” diye yazdığını anlattı.

Mardin Can'ına ağladı

Hakkari'deki patlamada hayatını kaybeden Mardinli asker Ata Can, gözyaşları arasında toprağa verildi. Van'dan askeri uçakla Mardin'e getirilen şehit er Ata Can'ın cenazesi, ambulansla Savur ilçesine bağlı Başkavak köyüne getirildi. Evinin önüne getirilen şehidin cenazesi için daha sonra okul bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Ferhat Özen, 70. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Jandarma Komutanı Alaattin Katı, AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve 5 bine yakın vatandaş katıldı. 70. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, şehit askerin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyaret esnasında şehit erin annesi Canan Can, Süngü'ye sarılarak 'Vatan sağ olsun, şehitler ölmez' dedi. Baygınlık geçiren anne gözyaşları arasında ağıtlar yaktı. Törende 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağının açılması ise dikkat çekti. yenişafak