Lice ilçesi Dibek ile Yolçatı köyleri kırsalında operasyon düzenleyen güvenlik kuvvetleri sabah saat 04.00 sıralarında bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi ile çatışma çıktı. Bölgeye sevk edilen helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombardımana tutarken, karadan da çok sayıda takviye birlik gönderildi. Ormanlık ve dağlık araziden faydalanarak kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonun genişletilerek devam ettiği bildirildi. Kaçan teröristlerin peşinden giden güvenlik kuvvetlerinin zaman zaman PKK'lılarla sıcak temas sağladığı bildirildi.

İSKENDERUN'DA PKK İLE SICAK TEMAS

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Amanos dağları eteklerinde özel bir şirkete ait taş ocağını basıp iş makinelerini ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında gece başlayan çatışma sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun’a bağlı Sarıseki Beldesi Bedir Yaylası kırsalında bir köy korucusunun şehit edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar devam ederken dün gece 01.00 sıralarında bir gurup terör örgütü üyesi, özel bir şirkete ait taş ocağını basarak iş makinelerini ateşe verdiler. Bölgede teyakkuzda olan güvenlik güçlerinin kısa sürede müdahale ettikleri olayda teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Gece yarısı başlayan çatışma sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Bölgeye çok sayıda polis ve jandarma özel harekat birlikleri sevk edildi. Teröristlerin iki iş makinesini ateşe verip kaçtıkları belirlenirken çıkan çatışmada ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.

Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.