Uşak'ta kar yağışı nedeniyle Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde taşımalı sistem eğitim yapan ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak merkez, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde tatilin uzatılabileceği, Eşme ve Ulubey ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceği yönünde kararın ilçe kaymakamları tarafından verileceği ifade edildi.

İl genelinde ise çok sayıda köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi. İl özel idareye bağlı ekipler yol açma çalışmalarını sürdüğü, Karayolları 25. Şube Şefliğine bağlı ekiplerin İzmir-Ankara karayolu üzerinde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptığı kaydedildi.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece yarısı sona ereceğini, gece yollarda buzlanmanın artacağı uyarısında bulundu.
KÜTAHYA'DA DA 1 GÜN ARA
Kütahya'da da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime yarın ara verilecek. Alınan bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin de bir gün idari izinli sayılmasına karar verdi. (aa)