Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Dün akşam karşılıklı çay içtik, hastayı bir iki gün içinde taburcu edeceğiz" dedi.



Eruygur, bir ay aradan sonra ilk defa bugün destekle yürüdü. Bir iki gün içinde taburcu edilerek evine gönderilecek. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeki koğuşunda merdivenlerde düşerek beyin kanaması geçiren Eruygur'un tedavisi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ediyor. 27 gün yoğun bakımda tedavi gören Eruygur, 3 gün önce çıkartılarak Beyin ve Sinir Sistemleri servisine kaldırıldı. Eruygur'un durumunun hızla iyileşmesi üzerine bugün koltuk değnekleri ile yürümeye başladı. Tedavi gördüğü odada yaklaşık 20 metre yürüyen Eruygur bir iki gün içinde taburcu edilecek.

Eruygur'un durumu hakkında bilgi veren hastane başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, hastanın tamamen iyileştiğini söyledi. Dün akşam karşılıklı çay içtiklerini de belirten Mutlu, hastayı taburcu edeceklerini söyledi. Mutlu, "Bu sabah Eruygur traş edildi, daha sonra destek alarak yürümeye başladı. Beyin kanamasının olduğu bölümde artık hiçbir sorun yok. Durumu gayet iyi. Hayati fonksiyonları normal. Daha önce devam sağ tarafındaki silik felç kısmen kalktı. Bir tek boğazında tüp var. Havayı buradan alıyor. Bu tup çıkarıldıktan sonra konuşup konuşmayacağı ortaya çıkacak. Şimdi hırıltılı ses çıkartıyor, sanırım konuşmasının önünde bir engel olmayacak." dedi.

Başhekim Mutlu, Şener Eruygur'un şu anda fizik tedaviye ihtiyacı olduğunu, yürüme egzersizleri yapıp kendisini güçlendirmesi gerektiğini de belirterek, "Ailesi artık hastaneden çıkarılması taraftarı. Ancak ev veya fizik tedavi uygulanabilecek hastane konusunda tereddütleri var. Bize göre eğer fizik tedavi imkanları varsa hasta eve de götürübelibir" diye konuştu. (CİHAN)