BURSA'da, üç ay önce evlendiği hemşire eşi 20 yaşındaki Özlem Kart'ın kendini asarak yaşamına son vermesinin acısına dayanamayan 24 yaşındaki Enis Kart, bu olaydan 2 gün sonra kaldığı otelin yangın merdivenine kendini astı.

Cesedi sabah polisler tarafından görülen Enis Kart, geride "Dünyada hiçbir şeye inanmıyorum" yazılı bir not bıraktı.

Bursa'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Özlem Kart, geçen yıl aynı kurumda idari personel olarak çalışan Enis Kart ile tanışıp evlenmeye karar verdi. İddiaya göre ailesinin evliliğe karşı çıkması sonucu ruh sağlığı bozulan Özlem hemşire, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde bir süre psikolojik tedavi gördü. Kızlarının rahatsızlığına dayanamayan anne ve babasının izin vermesi sonucu, çift 20 Ekim günü evlendi.

26 Ocak Pazartesi akşamı, eşi çalışırken merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi, Yıldırım Caddesi Özgür Sokak Erke Apartmanı'ndaki evlerine gelen Özlem Kart, cep telefonu ile görümcesi Özgül Durmaz'ı arayıp, “Ben artık yaşamak istemiyorum. Canıma kıyacağım” dedikten sonra telefonu kapatıp, kendini iple evlerinin banyosundan geçen su borusuna astı. Özlem Kart'ın cesedi, koşarak eve gelen görümcesi tarafından banyoda bulundu. Gelininin evlenmeden önce de intihara teşebbüs ettiğini, kurtarıldığını belirten Hikmettullah Kart, “Oğlum ve gelinim birbirlerini çok seviyorlardı. Hiçbir sorunları yoktu. Olaydan bir gün önce ben kendisiyle konuştum. Mutlu olduğunu söyledi. Hiçbir not bırakmadan yaşamına son verdi” dedi. Hikmettullah Kart, oğluna da bir türlü ulaşamadığını söyledi.

EŞİNİN İNTİHARINI ÖĞRENİNCE KAYBOLDU

“Canımdan çok seviyorum” dediği eşi Özlem Kart'ın intiharını öğrenince eve gelmeyen, cenazeye katılmayan Enis Kart'ın ailesi, çocuklarının bulunması için polise müracaat etti. Dün gece Gazcılar Caddesi'ndeki bir otele gelen Enis Kart, 5'inci kattaki odaya yerleşti. Bunalımda olan Enis Kart, "Dünyada artık hiçbir şeye inanmıyorum" yazılı not bıraktıktan sonra kendini otelin caddeye bakan yangın merdivenine iple astı.
Enis Kart'ın cesedi sabah devriye gezen polisler tarafından görüldü. Üzerine çarşaf örtülen Enis Kart'ın cesedi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Enis Kart'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.


HÜRRİYET