Geçtiğimiz yıl ilki Didim’de gerçekleştirilen Didim Vegan Festivalinin (Veg&Fest) ikincisinin hazırlıkları başlandı. Yapılan toplantı sonrasında 2. Didim Veg&Fest’in 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi çeken Didim Vegan Festivalinin ikincisinin hazırlıklarına başlandı. Ülkemizin değişik il ve ilçeleri olmak üzere Avrupa’dan da bir çok kişinin katıldığı Didim Vegan Festivali gelecek yıl 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Festivalle ilgili olarak Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim’in Fahri Hemşehrisi ve Turizmci Hüseyin Barıner, Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla ve Didimli turizmciler bir araya geldi.Toplantıya katılan turizmciler ve yabancı uzmanlar festival programını paket tur olarak Avrupa’da binlerce seyahat acentesi tarafından satışa sunulacak, yapılacak hazırlıklar sonunda bu turlar aralık ayı itibariyle müşterilere sunulacak. Veg&Fest Festivali kutlama etkinlikleri dahilinde 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Didim’de kadınların Ege Bölgesine ait zeytinyağlı yöresel yemekler yapmalarıyla katılım sağlayacakları, Didim Veg&Fest’da ‘Vegan Anadolu Köy Yemeği Yarışması’ gerçekleşecek.Festival tur programı”Türkiye’nin ilk resmi Vegan kentinin Didim olduğunu kaydeden Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Geçen yılki Festival, Türkiye çapında çok etkili oldu. Bu yıl talepler çok fazla ve 2018’de 5 günlük yapmayı hedefliyoruz.

Bu yıl ayrıca festival programı için Almanya, İngiltere ve Hollanda’da paket tur olarak satacağız. Hazırlıklarımız yapıldı. Avrupa’daki seyahat acenteleri tarafından Aralık ayından itibaren müşterilere sunulacak. Bu yıl çok daha düzenli ve güzel, daha fazla yere ulaşan ve ses getiren festival yapacağız. Bunun dışında geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir çok etkinlik ve aktivite olacak. Atölye çalışmaları ve paneller gibi yerel halkımızda bu festivalde kendi ekonomisini yaratacak. Bu yıl daha etkin bir festival yapacağız.

Basın ve sosyal medya üzerinden bu konudaki bilinirliği daha da arttıracağız. Bu tür çalışmalarda sürdürebilirlik önemli; herkesin yine bu işe sahip çıkarak destek olacağını biliyorum ve daha da güzel işleri birlikte başaracağız” dedi.

22883990_10155902816042320_726591422_o.jpg