Deutsche Bank Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile Commerzbank ile yapılan birleşme görüşmelerinin tamamlandığını ve bir birleşmenin yeterince fayda sağlamayacağı kararına varıldığını duyurdu.

Commerzbank ile birleşme görüşmelerine son verildiği ifade edilen açıklamada, "Dikkatli analizler sonrasında Deutsche Bank Yönetim Kurulu, Commerzbank ile birleşmenin ortaya çıkacak ek yönetim ve uygulama risklerini, yeniden yapılanma maliyetlerini ve sermaye ihtiyacını telafi etmeye yetecek kadar fayda sağlamayacağı sonucuna vardı. Bunun sonucu olarak iki banka müzakerelere devam etmeme kararı aldı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Deutsche Bank'ın uzun vadeli karlılığın ve hissedarlara getirinin iyileştirilmesi için tüm alternatifleri gözden geçirmeye devam edeceği vurgulandı.

Deutsche Bank ayrıca, 2019 ilk çeyrekte vergi öncesi karı 290 milyon euro ve net karın yaklaşık 200 milyon euro almasının beklendiğini de belirtti. İlk çeyrekte toplam net gelirlerin de 6,4 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Deutsche Bank ilk çeyrek mali sonuçlarını yarın kamuoyu ile paylaşacak.