BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, piyanist İdil Biret'in Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında yaşanan gerginlikle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a atfen basında yer alan ifadeleri eleştirdi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, olayın ardından Bakan Günay'a atfen basında yer alan ifadelerin ''Kurum olarak BBP ile ilişkilendirilerek basında ajite edecek şekilde manşetlere taşındığını'' kaydetti.

Yalçın Topçu, Bakan Günay'a eleştiriler yönelttiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Buradan Ertuğrul Günay'a sesleniyorum: Sayın Bakan, bu ülkenin yetiştirdiği değerlere ayar vermeye çalışmayı bırakın. Her iktidarın bir ömrünün olduğunu, o koltukta bugüne kadar bir sürü politikacının oturduğu ve oturacağını unutmayın.

Kendi yetki ve salahiyet alanınızdaki beceriksizliği ve başarısızlığı, sağda solda verdiğiniz ve makamınıza yakışmayan beyanatlarla kapatmaya çalışıyor ve eski tabanınıza şirin gözükmeye çalışıyorsanız nafile. Muhalif düzlemde siyaset yaptığınız dönemlerinizin yüzü suyu hürmetine iki dakika susun Sayın Bakan. Lütfen ulu orta konuşmayın, lüzumu yok. Biz artık sizden hizmet istemiyoruz.

Zaten çalışıyor gibi gözüken ama hiçbir taşın altına elini koymayan sizin gibi yöneticilerin Kültür Bakanı olduğu bu ülkede kültüre ait her şey yer ile yeksan olmuştur. Artık toplum vicdanında bir kanaat olarak yaftalanmış şekilde, vitrin malzemesi olarak siyaset yapmaktan gurur duymaya ve egonuzu doyurmaya sözümüz yok. Ama bizleri ağzınıza aldığınızda kullandığınız cümleleri 'kültür' açısından herhangi bir analize ihtiyaç duymadan seçerek kullanın.''