PAEM geçtiğimiz günlerde 2 bin komiser yardımcısı alacağını duyurdu. Başvurular 17 Eylül'den itibaren başladı. Adaylar için son gün ise 27 Eylül olarak belirlendi. İşte PAEM komiser yardımcılığı başvuru işlemleri...

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER



Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için sınav için belirlenen taban puanın en az % 90’ını almış olmak, ( 2018 veya 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (63,000) taban puan veya üzerinde )



( PAEM Lisans mezunu adayların boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır. Adayların; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir. )

olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,



PAEM’e başvuran adayların Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş Eğitim Ve Öğretim yönetmeliğinin adaylarda aranılan şartlar başlıklı 9. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

Ön başvuruda bulunmak isteyen adaylar tarafından önce sınav başvuru ücreti olan 130.00 TL (YÜZ Otuz Türk Lirası) 17 Eylül 2019 saat 09:00’dan, 27 Eylül 2019 saat 17:00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 2019 YILI 5. DÖNEM PAEM LİSANS MEZUNU GİRİŞ SINAVI nolu hesaba yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. (Halkbank İnternet Bankacılığından ve Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı, EFT ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)

Ön başvuruda bulunacak adaylar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet hesapları ile 17 Eylül -27 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır.



E-Devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

E-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.