Nazilli"de itfaiye eri olmak isteyen yüzlerce kişi belediyeye akın etti. iş sahibi umuduyla itfaiye mamurluğu için müracaatta bulunan lise ve üniversite mezunu yaklaşık 2 bin kişi iki gün sürecek olan ön başvuruda ter döktü.
Nazilli Belediyesi hizmet binasının zemin katında bulunan iş başvuru bürosuna yapılan İtfaiye Eri alım çalışmaları Belediyede izdihama neden oldu. Belediyenin giriş ve zemin katını dolduran yüzlerce lise ve üniversiteli genç başvuru formlarını verebilmek için adeta birbirini ezdi.
İki gün sürecek başvuru işlemlerinde ilk günden başvurunun fazla olması nedeniyle çok üzüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, “İtfaiye müdürlüğümüzün 20 kişilik açığını kapatmak üzere açtığımız iş alımına çok sayıda başvuru olması beni üzdü. İnşallah seçimlerden sonra iş başvurularının sayısını açılacak fabrikalarımız sayesinde daha aşağılara çekeceğiz” dedi.
İçişleri Bakanlığı ile itfaiye eri alımı konusunda yazışmaların yapıldığını anımsatan Başkan Kaplan, “Bu alımlar için aylar öncesinden başvurumuzu yapmıştık. Cevapları ile seçimlerin hemen önüne denk geldi. Bunun da değişik spekülasyonlara yol açtığını duydum. Ancak olay göründüğü gibi değildir. İçişleri Bakanlığımızın alımların başlaması için bu tarihi vermesidir. Evrak eksikliğinden kaynaklanan bu olayın seçimlerde oy kazanma ile bir ilgisi asla yoktur. Aslında şuana kadar alım işi bitmiş olacaktı. Ben şuan sadece ön çalışmaları tamamlatıyorum. Alımları da biz yapmayacağız. Zaten mülakat işlemlerini kurduğumuz komisyon seçimden sonra yapacaktır. 20 tane itfaiye eri alınacak, bunlar bayan ve erkek karışık olarak lise ve iki yıllık üniversite mezunu olacaktır. İlk olarak mülakattan geçecekler. Ben bu alımı istihdam olarak düşünmüyorum. Esas istihdamımız yapacağımız yatırımlarda ve yatırıma teşvikte olacaktır. Çocuklarımıza, kardeşlerimizi ne zaman iş sahibi yaparsak o zaman daha çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.
İki katta bulunan geniş koridorda sıra bekleyen itfaiye eri adayları, işe alınabilme umuduyla geldiklerini ifade eden bir meslek lisesi mezunu olan 24 yaşındaki Ferda Öztürk, “Meslek Lisesi mezunuyum. İtfaiye eri olarak başvurmamda ki amacım sigortalı ve garantili bir işim olmasıdır. Umarım şansım yardım eder ve kriterlerim iş için uygun olur” dedi.
Zaman zaman sıra bekleyen gençler arasında çıkan tartışmalara ise belediye güvenlik ekiplerince kısa sürede büyümeden engellendi. Sadece iki gün sürecek olan iş başvurularının ilk gününde 2 bin civarında başvurunun olması belediyede izdihama neden oldu.